YALC | Young Adult Literature Convention 2022

 YALC avagy a YA irodalmi rendezvény



A YALC (Young Adult Literature Convention) egy háromnapos irodalmi találkozó, ahol szerzőkkel lehet találkozni, könyveket dedikáltatni, fotózkodni, beszélgetni. Különböző panelek, workshopok (különböző YA témában, amelyek rendszerint 45 percesek) tekinthetőek meg, és sok könyves vonatkozású standok is helyet kapnak ilyenkor. Aki szerencsés, az ARC (Advanced Reader Copy) példányokra is szert tehet, bár ez mindig hamar elfogy. 

Az első YALC 2014-ben került megrendezésre az LFCC (London Film & Comic Con) keretein belül és Malorie Blackman nevéhez fűzödik ez a projekt.*

*forrás


A kényszerpihenő után idén végre ismét megnyitja kapuit a találkozó, amely július 8-10 között lesz látogatható. 

Többféle jegyvásárlási opció közül lehet válogatni. Aki teheti megevszi mindhárom napra, de olyan is akad, aki csak egyik napra tud kimenni. Mint például én. Nekem a szombati nap programja érdekes, mert ott lesz Cassandra Clare! *-* 

(Photo Op, 1. asztal; 15:00-tól, valamint Panel téma: In conversation 18:00-tól. /“Cassandra Clare: In Conversation” Join Samantha Shannon @say_shannon as she talks to Cassandra Clare @cassieclare about ‘The Last Hours’./Nem lesz dedikálás, viszont lesz book plate, ameddig a készlet tart.)

Az alábbiakban leírok néhány fontosabb tudnivalót, amivel reményeim szerint másoknak is segítek, nem csak magamnak. :)


Fotó/videókészítés szabályai a helyszínen: 


With attendees:


Getting memories of your visit is part of the experience so we do permit photography at the events. Please be respectful of any areas where it is advertised that it is not permitted. Also, it is courteous to ask permission to those you are photographing. Many of our cosplayers want to share their outfits with you but be nice to each other and respectful of their wishes./

A résztvevőkkel:

Az élmény része a látogatás emlékeinek gyűjtése, így a rendezvényeken engedélyezzük a fotózást. Kérjük, tartsd tiszteletben azokat a területeket, ahol azt hirdetik, hogy ez nem megengedett. Ezenkívül kérj engedélyt azoktól, akiket lefényképezel. Sok cosplayerünk szeretné megosztani veled ruháit, de legyetek kedvesek egymással, és tartsátok tiszteletben a kívánságaikat.


During the Talks:


We would please ask that during the talks you confine any flash photography to the first 5 minutes of the talk, as this can cause a distraction and be very off-putting to the guest and the rest of the audience./

A beszélgetések során:


Kérjük, hogy a beszélgetések során a vakufotózást az előadás első 5 percére korlátozzátok, [mellőzzétek] mert ez elvonhatja a figyelmet, és nagyon megzavarhatja a vendéget és a közönség többi tagját.

Video:


The use of video cameras is permitted in the on the main hall room, although we would advise asking someone’s permission before filming them. All we ask is that you use your discretion and not to film anyone that doesn’t want to be filmed (this goes for fans, staff and dealers as well as guests).


Video Cameras and video/sound recording equipment (including the use of recording facilities on mobile phones) is NOT allowed into Guest Talks. This is for a number of reasons both legal and practical./

Videózás:

A videokamerák használata a nagyterem helyiségében megengedett, de javasoljuk, hogy a filmezés előtt kérjen engedélyt valakitől. Mindössze annyit kérünk, hogy használja a belátása szerint, és ne filmezzen le senkit, aki nem akarja, hogy felvegyék (ez vonatkozik a rajongókra, a személyzetre és a kereskedőkre, valamint a vendégekre).


Videokamerák és videó/hangrögzítő berendezések (beleértve a mobiltelefonok rögzítési lehetőségeinek használatát) NEM engedélyezettek a Vendégbeszélgetéseken. Ennek több jogi és gyakorlati oka is van.


Virtual queue


A Virtual Queue (VQ) is a queue that you don’t actually stand in until your number has been called. You collect a numbered ticket specific to each guest at the beginning of the day in the signing area from the crew member who is managing that line and return any time after that number has been called. Depending on your ticket number you can work out roughly what time your number will be called. Each person wanting to join the queue must have a VQ ticket which must be collected in person. We do advise that you try to get there early if there is a guest you are particularly keen to meet as VQ tickets are limited. Please note the VQ Ticket does not guarantee your autograph./


Virtuális sor


A Virtual Queue (VQ) egy olyan sor, amelyben valójában nem áll be, amíg fel nem hívják a számát. A nap elején minden vendégre vonatkozóan számozott jegyet kell gyűjtenie az aláírási területen az adott vonalat kezelő személyzet tagjától, és a szám hívása után bármikor visszatérhet. A jegy számától függően nagyjából kiszámolhatja, hogy a számot mikor hívják. Minden sorhoz csatlakozni kívánó személynek rendelkeznie kell VQ jeggyel, amelyet személyesen kell átvenni. Javasoljuk, hogy próbáljon meg korán érkezni, ha olyan vendég van, akivel különösen szívesen találkozna, mivel a VQ jegyek korlátozottak. Felhívjuk figyelmét, hogy a VQ Ticket nem garantálja az autogramot.


Egyéb okosságok:

  • Lehet kinyithatós széket vinni.
  • A bejárátnál lesz táska ellenőrzés.
  • Lehet hozni magaddal ételt/ italt, de a helyszínen is kaphatóak finomságok. az LFCC szinten. 
  • VQ ticketeket a a signing desks-eknél lehet majd kérni. Ugyanitt lehet kérni a beszélgetésekre is a VQ-t.
  • Egyelőre rejtély, hogy milyen ARC példányokat lehet bezsákmányolni. 
  • Lehet kártyával és készpénzzel is fizetni. (lesz olyan stand valószínűleg, aki csak az egyik, illetve csak a másik fizetőeszközt tudja elfogadni)
  • A főbejárat/ajtó ekkor nyit: (előbbi sorbanállás, utóbbi ajtónyitás)

péntek: 8:00/10:00

szombat: 7:00/9:00

vasárnap: 7:30/9:00

  • Lesz ruhatár, bár az nem ingyenes
  • Akinek van jegye a YALC-ra, az lemehet az LFCC-re is, és fordítva is érvényes! ;) 


  • Lesz Chill Out Zone/pihenő A National Gallery-ben
  • Minél előbb beállsz a virtuális sorba, annál nagyobb az esélye, hogy még lesz helyed.
  • Belépés a GATE BB-n és onnan lesz saját sora a YALC illetve az LFCC látogatóinak.


A helyszín: Olympia, London. -> National Gallery



Itt a menetrend is, hogy melyik napon mire lehet számítani:

https://londonfilmandcomiccon.com/YALC/programming/


Ha lesz még valami, ami eszembe jut, azt feltétlen leírom még!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések