Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: The Land I Lost értékelés

Ebben a részben Alecet Buenos Aires-be szólítja a kötelessége – levelet kapott Tessától és Jemtől – de mivel nem erőssége a spanyol nyelv, meg nagyon más nyelv sem így a New York-i klán feje, Lily is vele tart, mert ő tud tolmácsolni. többé kevésbé :D De nem önzetlenül segít a Lightwood fiúnak, hanem mert tudja, hogy ott lesz Jem, akire a létező összes becenevet ráaggatta már, ami csak létezik XD. Alec próbálja leállítani a vámpír lányt, hogy ne csorgassa már a nyálát Jem után, és tesz egy kijelentést, ami meglepett, persze jó értelemben: 
hogy Jem házas!!! atyaég! És mikor? És hogy? hol? Kik voltak ott? Csak én maradtam le? de ez sem tántorítja el Lily-t XD.

Miután megérkeznek Buenos Airesbe, egyáltalán nem fogadják szívesen sehogyan sem… az ottani árnyvadászok őket… leszámítva a fiatal őrt, Joaquín Acosta Romerot. Ám ő hiába jelenti be az ottani intézet vezetőjének, Clive Breakspearnek, hogy látogatói akadtak, őt bizony nem hatja meg. -.-" (ráadásul még a Dearbornokkal is jóban van…lsd. Gonosz Fortélyok) A Sötét háború nyomai itt különösen látszanak. :-( Így kénytelenek máshol szállás után nézni.

Aztán találkoznak Tessával és Jemmel, és imádtam, ahogy Tessa reagált a becenevekre. :D Zseniális volt. De komolyan. Nézd csak:

"Tessa kissed him, and he felt her grin against his mouth . “Brother Snackariah,” she murmured. “Come here.

Kilyukadnak az árnypiacon, ahol egy vérfarkas nő, Juliette „uralkodik.” És aggódik, mert sok anya tűnt el újabban , így sok gyermek maradt árván, köztük egy öt-hat éves kisgyerek is, akit Rafaelnek hívnak. Lily-nek nagyot dobbant volna a szíve ha nem volna vámpír a név hallatán, hiszen ő nagyon kötődött Rafael Santiagohoz, aki előtte volt a NY klán feje. 

Alecből egyből előjönnek az apai ösztönök, és az első perctől kezdve óvja a fiút, akiről kiderül, hogy árnyvadász :-O Nahát, tudtam már Rafe-ről, de azt nem, hogy ki is ő valójában… vagy csak elsiklottam felette? viszont nem beszélnek közös nyelvet, ami sok vicces pillanatot eredményez. :)

Az aktuális rész elérhető október 9-től az amazon oldalán is.

A nyolcadik és egyben utolsó elektronikus úton megjelenő rész várhatóan november 13-án lesz elérhető a Through Blood, Through Fire címmel. 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések