Jax Miller Freedom's Child

Nagyjából tavaly ilyenkor olvastam el ezt a könyvet, és elég megrázó élményekben volt része a főszereplőnek, akit a többség csak freedom Oliverként ismert.
Viszont akkor még nem itt vezettem a könyves beszámolóimat (hanem a hotdogon) így ide nem került fel. De most pótolom.

Az első angol nyelvű könyv, amelyet kiolvastam. Eleinte sok idegen szót találtam a szövegkörnyezetben, de szépen lassan hozzászoktam és próbáltam nem fordítgatni a mondatokat, hanem angolul megérteni. :-) 
A történet főszereplője Freedom Oliver, aki idegenek számára olyan, aki a helyi bárban melózik, aki nem veti meg az alkoholt, és látszólag nem érdekli semmi. De ez koránt sincs így. Valójában nincs egy nyugodt pillanata se. A múltja kísérti. Az elmúlt 18 évben tanúvédelmi programban részesült, miután férjét megölték. Valójában õ Nessa Delaney, akit a férje gyilkosának tart a férfi családja. Két gyerekük is volt (Rebekah és Mason), de Freedom lemondott róluk a biztonságuk érdekében. Így őket örökbe fogadták. Ettől függetlenül figyelemmel kísérte gyerekei életét, egészen addig, amíg a lánya, Rebekah el nem tűnik… Freedom célja megtalálni lányát, akit nem látott születése óta. Korábban kinyomozta gyerekei nevelőszüleinek nevét, és nyomon követte mindennapjaikat a világhálón. Ilyen vallásos szekta féleségbe csöppentek ők bele. Persze Mason közben ügyvéd lett, és elhagyta az otthonát, de húga, Rebekah még otthon volt...
Ha Freedom nem is tudja, de Mattley a helyi rendőr végig figyelemmel kíséri az életét, és próbálja kideríteni, mi nyomja a lelkét, ami miatt a sárga földig is letudja inni magát. Végül nyomozásba kezd, és az időközben köddé vált nőt próbálja megtalálni. Freedom pedig versenyt fut az idővel. Közben számos megpróbáltatás éri. Ráadásul férje testvére, akit végül letartóztattak annak idején, kiszabadult a börtönből. 
Ez a könyv olvastatta magát. Minél több dolgot tudtam meg, annál inkább aggódtam, hogy vajon mi lesz a vége...

Idézetek:

" I remember my mother laughing at me because I sat, perched on the kitchen stool next to the phone, just waiting Mark to call and cancel. I wish you guys could have known my mother; there was nothing not to love about her. Expect cancer. You can't love cancer. 
Anyway. Oh, Dod I'd nearly forgotten about that dress, something with pink silk and black lace; I think I was going for Maddona's „Matreial girl” meets Desperately Seeking Susan. "

...

" Freedom smiled, perharps for the first time in twenty years. 
„Why souldn't?” 
„Because.” He had to think. Freedom recognized the buzz in him and was amused by this unseen side off Officer Mattley. 
„Because you have beautiful skin, and alcohol is bad for your skin.” 
She rolled her eyes with laugh. „You're not that smooth.” 
„Well, it's my day off.” He leaned in to her ear."And I kind of like being your kinght in shining armor. "
...

" Through the bars, Mattley studies Mason, looking at exactly what she had sacrificed. Flesh and blood. Freedom's own flesh, her own blood, stretched from coast to coast. And Mattley can finally see exactly what she's fighting for, striving for, running to. It makes sense only when he sees him. And Mattley sees no other way than helping Freedom, even without her knowing."

...

Trailer a könyvről:


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések