Muti, mit olvasol! November

 Jó ideje nem jelentkeztem már új könyvek olvasásával, ami azért volt, mert lemaradtam picit a még szeptemberben/októberben elkezdettekkel, és azokat szerettem volna befejezni végre. Nem hajt a tatár, de nem szeretem elhúzni az olvasásokat a végtelenségig. No de bízzunk benne, hogy az év hátralevő részében több időm lesz egy kis esti olvasásra is!  


Ashley Elston

First ​Lie Wins




A NetGalley oldalon sokszor lehet találni igazi gyöngyszemeket, így érdemes regisztrálni azoknak, akik szeretnének, vagy már eleve olvasnak angolul. Nem veszít vele semmit az ember. :) Annyit kérnek cserébe, hogy írjunk egy őszinte értékelést, amelyet aztán több oldalon is megoszthatunk. Minél aktívabbak vagyunk, - mindig megírjuk az értékeléseinket, - annál nagyobb eséllyel kapunk több arc példányt. :) 

Ha már 85% az értékelések aránya, akkor az jónak számít. Mivel szoktak hírlevelet is küldeni, így nem feltétlen kell mindig az oldalról mazsolázni. Az előző két arc példány is e-mail útján keltette fel az érdeklődésem. (Sarah Ready: Ghosted, és Sally Page: The Book of Beginnings.)

Nem volt más a First Lie Wins esetében sem, már a hírlevéllel már megvett magának:

Bár a thriller nem az én műfajom, elvétve szoktam egyet-kettőt elolvasni. Nagyon megörültem, amikor megkaptam a visszajelzést, miszerint jóváhagyták az arc példányért jelentkezést. De annyira kíváncsivá tett a fülszövege, hogy már feltettem a 2024 legjobban várt könyvei listámra is. 

You meet a stranger at a party./Találkozol egy idegennel egy partin. 

She looks like you. Even has your name.../Úgy néz ki, mint te. Még a neve is az, mint neked.

She's here to take something you have./Azért van itt, hogy elvegyen tőled valamit.

So how far will you go to protect it?/Meddig mész el, hogy megvédd, ami a tied?



Könyvinfók:

 Headline, London, 2024 

338 oldal · 

ASIN: B0BYWYXPSM · 

Megjelenés időpontja: 2024. január 9.



Fülszöveg:

/alább található a magyar fordítás/

Evie Porter has everything a girl could want: a doting boyfriend, a house with a picket fence, a fun group of friends.

The only catch: Evie Porter doesn't exist.

First comes the identity. Once she's given a name and location by her employer, she learns everything there is to know about the town and the people in it.

Then the mark: Ryan Sumner.

The last piece of the puzzle is the job. For Evie, this job feels different. Ryan has gotten under her skin and she's started to picture another kind of life for herself - one where her boss doesn't pull the strings.

But Evie can't make any mistakes. Because the one thing she's worked her entire life to keep clean, the one identity she could always go back to - her real identity - just walked right into this town. A woman, who looks just like her, has stolen her name - and she wants more. As Evie's past begins to catch up with her, can she stay one step ahead to save her future?/


Evie Porternek mindene megvan, amire egy lány csak vágyhat: egy kedves pasi, egy ház kerítéssel, egy vidám baráti társaság.

Az egyetlen fogás: Evie Porter nem létezik.

Először jön az identitás. Miután munkáltatója megadta neki a nevet és a helyet, mindent megtud a városról és az ott élő emberekről.

Aztán a jel: Ryan Sumner.

A puzzle utolsó darabja maga a feladat. Evie számára ez a munka másnak tűnik. Ryan a bőre alá került, és másfajta életet kezdett elképzelni magának – olyat, ahol a főnöke nem mozgatja a szálakat.

De Evie nem hibázhat. Mert az egyetlen dolog, amiért egész életében azon dolgozott, hogy tisztán tartsa, az egyetlen identitás, amelyhez mindig visszatérhetett – az igazi identitása –, csak besétált ebbe a városba. Egy nő, aki úgy néz ki, mint ő, ellopta a nevét – és többet akar. Ahogy Evie múltja kezdi utolérni, maradhat-e egy lépéssel előbbre, hogy megmentse a jövőjét?

...


A végére pedig jöjjön egy kis olvasónapló frissítés, avagy így néz ki a November:




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések