Értékelés: Sally Page - The Book of Beginnings

 Sally Page: 

The Book of Beginnings


A szeptember egy részét Sally Page: The Book of Beginnings című könyvével töltöttem, és nagyon örülök neki, hogy részese lehettem azoknak az olvasóknak, akik arc példány formájában megjelenés előtt elolvashatták ezt a szívet melengető olvasmányt. Köszönet érte a NetGalleynek és a  HarperCollins kiadónak!

Néha jó érzés más témakörben olvasni, mint amit megszokott az ember, mert frissítően tud hatni. A könyvre elsősorban a borítója miatt figyeltem fel rá, mert valami oknál fogva nagyon szeretem a sárga színt, számomra a boldogság színe. A kékszínű cím pedig tökéletesen illik hozzá. Ami még ennél is jobban felkeltette az érdeklődésemet, az az, hogy a főszereplő egy papírboltban dolgozik! Nos, aki ismer, az tudja, hogy imádom a papír-írószer boltokat! ❤

Könyvinfók:

Kiadó: HarperCollins

Könyv hossza: 384 oldal 

Könyv tipusa: Kindle/e-book

Elérhető lesz hangoskönyv és puhatáblás változatban is.

Nyelv: Angol

Várható megjelenés: 2023. szeptember 28. 


Fülszöveg: magyar fordítás/

Jo Sorsby azért megy bele, hogy vigyázzon a nagybátyja írószer boltjára, hogy a múltja elől menekülhessen. A meleg fapolcok között bepillantva vásárlói életébe, miközben töltőtollakkal firkálnak jegyzeteket, és színes jegyzetfüzeteket böngésznek, elvonja a figyelmét az otthagyott életről.

Mégis távol otthonától Jo úgy érzi, sodródik. . .

Amikor találkozik Ruth-tal, a titok elől menekülő vikáriussal és Malcolmmal, egy hetvenes éveit taposó emberrel, aki első könyve megírásáért küzd, rájön, hogy nincs egyedül.

Ez egy barátság kezdete, amely megváltoztathatja Jo életét. . . feltéve, ha be tudja engedni őket.

📖📖📖


 

"A place for everything and everything in its place."



Jo elvállalja, hogy vigyáz a beteg nagybátyja, Wilbur boltjára, ahol történetesen papír-írószereket lehet kapni. A csendes vidéki életét felcseréli a pörgős londonira, ahol úgy érzi elég távol van a múltjától. Szépen lassan beilleszkedik és új életet kezd, persze átmenetileg. A papírbolt szomszédságában egy tetoválószalon és egy optika van. 

Eric, a "Viking" nagyon szerethető karakter volt már rögtön a legelején, szerintem régen nem is tettem fel könyvet a virtuális polcomra, ahol a könyves crushjaimat gyűjtögetem. :D Jo szinte mindenkinek ad valami becenevet, és ez nagyon cuki volt. De ilyen pl. a  Caramel Toffee Clare is. ^_^ Cserébe Jo is kap egyet Erictől, így ő lesz a Stationery Girl. :D

Jo egy kedves, harmincas évei végén járó nő, aki nemrég esett át egy szakításon, és eléggé maga alatt van, ami persze érthető. Legjobb barátnőjével, Lucy-val pedig nagyon eltávolodtak egymástól, szintén a szóban forgó ex miatt. És ha mindez nem lenne elég, még a nagybátyja állapota is rosszabbodik. Önbizalma nem sok, ráadásul az az álma is szerte foszlani látszik, hogy egy nap anya legyen. :( 

Aztán Jo lassacskán új barátokra lel Ruth és Malcolm személyében. Mindketten a boltba betévedve ismerték meg őt. Bár elég nagy a korkülönbség hármójuk között, Ruth ötvenes, Malcolm a hetvenes éveit tapossa; mégis nagyon erős kapocs alakul ki közöttük. Ruth és Jo bíztatja Malcolmot, hogy írja meg a könyvét, amelyhez már nagyon régóta ír jegyzeteket, a számtalan teleírt notesz kitenne már egy egész könyvet is. Csakhamar lelkes kutatómunkának fognak neki, és egyik találkát követi a másik.

Ahogy telnek a hetek, a hónapok, Jo kezdi megszokni az új életét, és egy sokkal magabiztosabb, új változatát láthatjuk viszont. Örültem neki, hogy egy idő után mert újítani a papír-írószer kínálatán, és nagyon jó ötlet volt a töltőtollakat kitenni a pultra, hogy  a vásárlók írkálhassanak vele. Másik kedvencem a faliújság volt, ami az elején üresen lógott, de idővel mindenféle dolog került rá. :) 

Összességében nagyon tetszett, ajánlom másnak is!


Értékelésem: ★★★★☆


English review here:

Thank you to NetGalley and HarperCollins for the opportunity to read this heartwarming novel!

Jo takes it upon herself to look after her sick uncle Wilbur's shop, which happens to sell stationery. She trades her quiet country life for fast-paced London, where she feels quite far from her past. She slowly settles in and starts a new life, temporarily of course. Adjacent to the paper shop is a tattoo parlor and an optician.

Eric, the "Viking" was a very lovable character from the very beginning, I don't think I've even added a book on my virtual shelf where I collect my bookish crushes for a long time! He definitely deserves to be there! Jo gave almost everyone a nickname and it was really cute. Like Caramel Toffee Clare. ^_^ In return, Jo also gets one from Eric, so she becomes the Stationery Girl. :)


Jo is a lovely woman in her late thirties who has recently gone through a breakup and is quite down on herself, which is understandable. She and her best friend, Lucy, were very distant from each other, also because of the ex in question. And if all that wasn't enough, even his uncle's condition is getting worse. Her self-confidence is not high, and her dream of becoming a mother one day seems to be fading away.


Then Jo slowly finds new friends in Ruth and Malcolm. They both got to know him by wandering into the store. Although the age difference between the three of them is quite large, Ruth is in her fifties and Malcolm is in his seventies; yet a very strong bond develops between them. Ruth and Jo entrust Malcolm to write his book, for which he has been writing notes for a very long time, the countless scribbled notes could cover an entire book. The trio soon becomes enthusiastic about his research work, and one encounter is followed by another.


As the weeks and months pass, Jo begins to get used to her new life, and we see a much more confident, new version of her. I was glad that after a while she dared to innovate on the range of paper and stationery, and it was a very good idea to display the fountain pens on the counter so that customers could write with them. My other favorite was the noticeboard, which was empty at the beginning, but over time all kinds of things and memories got on it. :)


Overall, I really liked it, I recommend it to others!

I gave ★★★★☆


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések