Értékelés | Ashley Elston: First Lie Wins

 Ashley Elston: 

First Lie Wins



Evie Porter évek óta a rejtélyes Mr. Smith beosztottja. A főnöke mindig más feladatot ad neki, amely mindig új identitással jár. Be kell olvadnia a környezetébe. Majd várnia George-ra, a futárra, aki további üzeneteket kézbesít neki tőle. Aztán a személy, akihez így-vagy úgy, de közel kell férkőznie, a bizalmát elnyernie. Majd végül jön maga a feladat. 
Évek telnek el, Evie mindig sikeresen teljesít minden neki kiadott küldetést. 
Ám egy nap szembe találja magát a hasonmásával, aki ráadásul még a nevét is birtokolja...
Ez a nő veszélybe sodorhatja Evie küldetésének sikerességét, ráadásul már nem is biztos benne, hogy be akarja fejezni a feladatát, amely Ryan karjaiba sodorta... Bár Ryan bízik Evie-ben, barátai legszívesebben apró darabkákra szednék a nő múltját, és kielemeznének mindent. Egy kivétellel a többiek megelégednek azzal az infóval, amit Evie mond el nekik. Ám Rachelt nem lehet ennyivel leszerelni...

Az évek alatt kiderült Evie számára, hogy ezek a veszélyes küldetések nem jelentenek életbiztosítást, és ha az akció balul sül el, senkire sem számíthat. Ezért bízza meg Devont, hogy legyen a jobbkeze. 

Egyszerűen imádtam! Nagyon izgalmas volt, egészen a végéig fennttartotta az érdeklődésemet. Már a beharangozó hirlevél is nagyon kreatív módon reklámozta a First Lie Wins könyvet, amely egyébként az írónő, Ashley Elston első Adult könyve. Korábban YA könyveket írt. Abszolút profi írás, nagyon ajánlom olyanoknak is, akik esetleg nem rajongói a thriller műfajának. Jómagam is ritkán olvasok ebben a témában, de nagyon jól tettem, hogy mégis belefogtam. 

Tőlem ez a könyv ★★★★★ kap! ;-) 

It's hard to get caught if you aren't in possession of what you stole when they catch you.


Könyvinfók:

 Kiadó: Headline, London, 2024 

Hosszúság: 338 oldal · ASIN: B0BYWYXPSM · 

Nyelv: angol

Megjelenés időpontja: 2024. január 9.

A First Lie Wins c. könyvet arc példány formájában kaptam egy őszinte értékelésért cserébe a NetGalley és a Headline jóvoltából. 


Fülszöveg magyarra fordítva:

Evie Porternek mindene megvan, amire egy lány csak vágyhat: egy kedves pasi, egy ház kerítéssel, egy vidám baráti társaság.

Az egyetlen hiba a történetben: Evie Porter nem létezik.

Először jön az identitás. Miután munkáltatója megadta neki a nevet és a helyet, mindent megtud a városról és az ott élő emberekről.

Aztán a jel: Ryan Sumner.

A puzzle utolsó darabja maga a feladat. Evie számára ez a munka másnak tűnik. Ryan a bőre alá került, és másfajta életet kezdett elképzelni magának – olyat, ahol a főnöke nem mozgatja a szálakat.

De Evie nem hibázhat. Mert az egyetlen dolog, amiért egész életében azon dolgozott, hogy tisztán tartsa, az egyetlen identitást, amelyhez mindig visszatérhetett – az igazi identitása –, csak besétált ebbe a városba. Egy nő, aki úgy néz ki, mint ő, ellopta a nevét – és többet akar. Ahogy Evie múltja kezdi utolérni, maradhat-e egy lépéssel előbbre, hogy megmentse a jövőjét?


...

English review here:


Evie Porter has been a subordinate of the mysterious Mr. Smith for years. Her boss always gives her a different task, which always comes with a new identity. First, she has to blend in with her surroundings. She would then wait for George, the courier, to deliver further messages from him. Then the person to whom you have to get close in one way or another gains their trust. Then finally comes the task itself.

Years pass, and Evie always successfully completes every mission given to her.

But one day she finds herself face to face with her lookalike, who even owns her real name...

This woman could endanger the success of Evie's mission, and she is no longer sure that she wants to complete the task that drove her into Ryan's arms... Although Ryan trusts Evie, her friends would prefer to take her past into small pieces and analyze everything. With one exception, the others are satisfied with the information that Evie tells them. But Rachel can't be taken down like that...

Over the years, it has become clear to Evie that these dangerous missions are not life insurance, and if the operation goes wrong, there is no one to rely on. That's why she enlists Devon to be her right-hand man.

I just loved it! It was very exciting and kept me interested until the end. Even back then NetGallery's announcement newsletter promoted the book First Lie Wins in a very creative way, which is by the way the first Adult book of the writer Ashley Elston. She previously wrote YA books. Absolutely professional writing, highly recommend it to those who may not be fans of the thriller genre. I rarely read on this topic myself, but I'm happy I did get into it anyway.

This book gets ★★★★★  from me. :)


Thanks to NetGalley and to Headline for the arc in return for an honest review.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések