Nosztalgikus hangulatban: már 15 éve rajongunk az Odaátért!




Napra pontosan 15 éve, (meg 2 napja) 2005. szeptember 13-án adták le az első részét az USA-ban. Míg Magyarországon 2006. szeptember 8-án kezdte el sugározni az RTL Klub csatorna.

 Számomra talán az egyik legnagyobb kedvenc sorozat az Odaát, vagyis a SuperNatural. Gyakorlatilag vele nőttem fel. :D Sőt, párocskámat is 2005 óta ismerem, szóval igazából ő vitt bele ebbe az őrületbe. :D

Azonnal a szívünkbe zártuk Samet és Deant, no meg a legendás impala-t. Voltak jobb, (az első 4-5 évad!) és kevésbé erősebb (a leviatános az mi volt már?) évadok, de ettől függetlenül láttuk az összeset. (már amit eddig lehetett látni.)


forrás

A két Winchester fivér közül nekem Sam (Jared Padalecki) a szívem csücske, bár Deant (Jensen Ackles) is kedvelem. :) Sok másik karaktert megszerettem az évek során, bár ők vagy nem maradtak életben, vagy nem volt nagyobb szerepük, de időnként azért vissza-visszatértek. 

Ilyenek például:

Jo és Ellen (1. évadban jelentek meg, Alona Tal és Samantha Ferris)

Ruby (Katie Cassidy) egy démonlány, aki látszólag az emberek oldalán áll, de valójában ő is Lucifer kiszabadításán munkálkodik. Szösziként szimpatikusabb volt Ruby, de Genevieve Cortese/Padalecki is jól alakította Ruby szerepét. 

Gabriel (Richard Speight, Jr.), egy trükkös pogány istennek álcázott arkangyal, aki Lucifer és Mihály testvére. Gabriel különösen közel áll a szívemhez, és örültem volna, ha több részben láthatjuk.

Kevin Tran (Osric Chau) a prófétafiú ❤ de imádom őt is ^.^

Charlie Bradbury (Felicia Day) a hacker csajszi 

Crowley (Mark Sheppard)  Lucifer félreállítása után a "Pokol királya". Eleinte nem csíptem, de aztán ő is a kedvencek közé került nálam. :)

Rowena MacLeod (Ruth McConnell), Rowena Crowley édesanyja, aki boszorkánnyá vált és már több mint 300 éve él. Zseniális a színésznő, nagyon megszerettem! :)

Castiel (Misha Collins), Isten egyik angyala, Dean legjobb barátja. A 4. évadban tűnik fel először, amikor kiszabadítja Deant a Pokolból. 5-6. illetve 9-15. évadokban főszereplő, de 7-8. évadokban is fontos szerepeket tölt be. Castielt is nagyon szeretjük, sok humoros pillanata volt az évadok során XD

Jack Kline (Alexander Calvert) nephilim, Lucifer fia. Castiel, Dean és Sam nevelik. Jack a 12. évad fináléjában jelenik meg először. Oh my, hát van, aki nem szereti ezt a cuki nephilimet? :D Aki Leonardo DiCaprio szakasztott mása.



Viszont egy jó ideje azt éreztem, hogy nem tudnak már újat kitalálni. Hol az egyik fivér adta el a lelkét és halt meg, hol a másik küzdött a pokol bugyraiban, és a másik úgyszintén alkut kötött a cross roadon, vagy a kedvencem, mikor jó karakterekből főgonoszt csinálnak pár rész erejéig. :D Volt aztán még itt apokalipszis, sárgaszemű démon, bukott - és arkangyalok, dzsinek, és leviatánok, sőt maga Isten is, de a hugicáját, Amarát se hagyjuk ki! Szóval volt itt minden kérem szépen. Sokszor nem is a történet miatt ültünk le megnézni az adott évadot, hanem a színészek játéka miatt. ❤ Volt pár speciális rész is, mint például a scooby doo-s, az nagyon frankón ki lett találva :) De az is, mikor a Winchester család újra együtt volt egy rövidke ideig. *-*

forrás


Viszont végtelenül hálás vagyok ezért a 15 évért, mind a 15 évadért, amiért cserébe kap(t)unk 327 epizódnyi SuperNaturalt! Tele izgalommal, nevetéssel, creepy jelenetekkel, FBI-nak kiadott hunterek, akik nem riadnak vissza a fonosztól, mert Saving people, Hunting things. The family business. Must have! ❤❤❤

Hisz nem minden sorozat éli meg, hogy ennyi ideig is kitartson. Egészen biztosan újra fogjuk majd nézni a későbbiek során. (persze nagyon bízom benne, hogy sikerül nekik értelmesen lezárni a sorozatot, és nem hagynak elvarratlan szálakat...)

Népszerű idézetek:

Bobby Singer: Idjits!

Dean Winchester: Come on, man. I know Sam, okay? Better than anyone. He's got more of a conscience than I do. I mean, the guy feels guilty searching the internet for porn.

Dean Winchester: Son of a bitch!/Awesome.

Dean Winchester: Saving people, hunting things. The family business.

Castiel: Hello Dean. 

A színészek is megosztották gondolataikat a sorozat befejezésével kapcsolatban, amelyet igyekeztem lefordítani. (nem tökéletes, de a mondandója azért átjön)



My last day with #SamWinchester./Utolsó napom Sam Winchesterként.

Obviously, my head is spinning and my emotions are stratospheric, but there’s still a bit of time left on the clock./Nyilvánvalóan kavarognak az érzelmek a fejemben, amelyek sztratoszferikusak, de még maradt egy kis idő.

Thank y’all SO MUCH for the incredible amount of love and support that’s been headed our way, in these final hours./Köszönöm mindnyájótoknak ezt a bámulatos mennyiségű szeretetet és támogatást ezekben a végső [forgatási -szerk.] órákban. 

It’s definitely been felt./határozottan éreztük.

I’ll check in soon, but, for now,/majd még jelentkezem hamarosan, de most

#WeHaveWorkToDo/#munkánkVanAmitBekellFejezni

#spnfamily

Szept.10.2020.



Woke up at 6am this morning. That alarm went off with a heavy tone. Today is the final day of a 15 year journey. One that has changed my life forever. To those I have worked with on this journey and to those who have watched and supported...you will never understand my great appreciation for you. “Thank you” doesn’t cover it. There just aren’t words. I’m so grateful for these memories that I will carry with me forever. What a ride it has been. And what a run. #spnfamilyforever here are a few shots from our final days...including today. I’ll try and send more later, but in true SPN form...we are in the middle of “nowhere” and have zero service. Go figure. Stay tuned./

Reggel hatkor ébredtem ma reggel. Az ébresztő nehéz súllyal hallgatott el. Ma van a 15 éve tartó utazás utolsó napja. Azé a napé, ami örökre megváltoztatta az életemet. Azokkal, akikkel együtt dolgoztam ezen az úton és azoknak, akik néztek és támogattak bennünket...soha nem fogjátok megérteni milyen nagyon hálás is vagyok érte. A "köszönöm" nem fedi le. Ezek nem csak szavak. Nagyon hálás vagyok ezekért az emlékekért, amelyeket örökké fogok emlegetni. Micsoda egy utazás volt. És micsoda egy futam. #spnfamilyforever Itt van pár kép a végső [forgatási- szerk.]  ...napunkból beleértve a mai napot is. A későbbiekben megpróbálok még küldeni párat, igaz való SPN formában...jelenleg ittvagyunk a "semmi közepén" és nincs térerő. Gondolhatjátok. Maradjatok a közelben.

Szept.10.2020.


Stílusosan a Kansas legendás dalával, a Carry on My Wayward Son-nal zárnám le ezt a bejegyzést, úgy, ahogyan az évadzárók is szoktak kezdődni, és amelyet szerintem elég sokan ismernek és szeretnek. 



alma

 



Források:

wikipedia

imdb

@jaredpadalecki

@jensenackles

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések