Peter Bunzl - Cogheart értékelés

Ez egy fantasztikus könyv! Kívül-belül Igényesen van illusztrálva, térkép is van benne, és minden fejezet más-más illusztrációval van ellátva, valamint a könyvben itt-ott feltűnik még pár érdekesség. Ne tévesszen meg senkit, hogy elsősorban a kisebb korosztály részére íródott! Sőt! Jómagam is lebilincselőnek találtam a történetet. (Még meg is lepődtem 1-2 fordulaton) London, 1896. Ja igen, a helyszín is a jól ismert London, szóval, aki szereti Angliát, annak is ajánlom! 
A történet röviden: 
John Grantham,(Hartman)  feltaláló, feltalált valami nagyon egyedi és hatalmas dolgot, ami ha rossz kezekbe kerül, életeket tehet tönkre… 
Egy nap John léghajóját, a Dragonfly-t megtámadják az ellenségei, így megkéri Malkint, a mehanikus rókát, hogy hagyja el a hajót és menjen el megkeresni lányát, Lilyt, valamint hátrahagy egy üzentet is. 
Lily egy bentlakásos iskolában tanul, várja, hogy az apukája jöjjön érte, de kiderül, hogy eltűnt…eközben érte jön a nevelőnője, Madame Verdigis, akivel hazamennek, természetesen léghajón. Mint kiderül, a Madame egy zsarnok nőszemély, aki azonnal átveszi a házukban az irányítást, amint Lily megtudja, hogy édesapja eltűnt. 
Közben Malkint üldözik, megsérül szegény, de szerencséjére rátalál Robert, az órásmester fia. A fiú eltereli a róka üldözőit az ellenkező irányba, így nyernek némi időt. 
Miután Malkin magához tér, megkéri a fiút, hogy keresse meg neki Lilyt. 
Robert másnap elindul Lilyt megkeresni, és ezzel elkezdődik a számos kalandjaik egyike. 
Idén kerül polcokra a sorozat 3. része is!

Térkép:


Részletgazdag illusztrációk:


A könyvben előfordultak újságcikkek, hajójegyek, névjegykártyák... *_*

és hát Malkin! <3 Igazi hűséges kis társa Lilyéknek! Nagyon cuki róka ^.^




Idézetek:

"He wished he could hurl himself in and paddle across, but he knew mechanimals and swallowing water should never mix. John had warned him: only a pint or two was enough to rust his insides."

...

"The soul's a matter of the heart, Robert, and the heart's a mystery even the greatest scientists don't understand."

...


"Mrs Rust's eyes sprung open. Her expression looked glazed for a moment, the way mechanicals' faces always did when you woke them, but then she blinked, caught sight of Lily, and let out a joyful cry. 
„Cogs and chronometers! My tiger-Lil's back!” Mrs Rust scooped Lily into her arms, sweeping her feet off the floor. „How I've missed you, dear-heart.” 
„I've missed you too, Rusty.”

...

She wedged the cap on over her hair and tipped the birm down to hide her eyes a little. „What do you think, Malkin?” she asked the fox. 
He angled his head, and his black eyes narrowed, taking her in. „You look like a vagabond.”

...

"If you're going to London," Anna said, „I can take you. I have to go back anyway. File my copy and check in with my editor at The Daily Cog. I could play him this recording, an see if we can help you find out anything more about this Roach and Mould or the perpetual motion machine.”

...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések