Kelly Oram - Cinder és Ella - értékelésem





Ez a könyv a szívem csücske lett seperc alatt. Igaz, hogy másodjára olvastam, de ezúttal a saját példányomat <3 Alig tudtam letenni (hajnalban fejeztem be) 

S P O I L E R es tartalom, csak akkor olvasd tovább, ha nem zavar, hogy megtudod a végkifejletet!

Főhősünk, Ellamara Rodriguez, aki egy átlagos tinilány, blogot vezet Az EllaAzIgaziHős néven és könyvmoly, és (ó, de szeretnék egy ilyen barátot! *-*) anyukájával egyedül élnek, mert apja 8 éves korában elhagyta őket. A blogjának van egy lelkes követője, Brian Oliver, a híres tini filmsztár, de csak Cinder458 néven ismeri Ella. (a számok az autójára utalnak. Egy tűzpiros ferrari a nagy szerelme).

Már három éve leveleznek egymással, és ez idő alatt egyszer sem találkoztak személyesen, még egymás valódi nevét sem tudják. Cinder éppen ezért szeret a lánnyal üzeneteket váltani, mert Ella az igazi énje miatt kedveli őt, és nem azért mert színész. Csipkelődnek is folyton egymással *-*És közös kedvenc könyvüket beszélik ki, (A Druida herceg) amelyet filmre fognak vinni és természetesen Brian fogja eljátszani a főszerepet. 


Ám egy nap fenekestül felfordul mindkettejük élete: 

Amíg Ella és anyukája autóbalesetet szenvednek, amelyben csak Ella marad életben, addig Brian-t egyre jobban a markában tartja a hírnévre és sikerre éhes csapata, élen a szupermodell Kaylee Summers-szel. 



Nyolc hónap telik el a baleset után, mire egyáltalán kiengedik Ellát a kórházból, és az apja veszi gyámsága alá. Nem elég, hogy számtalan műtéten van túl, mert teste 70%-a megégett a balesetben, így járni is csak bottal tud, még pszichológushoz is kell járnia, (Dr. Parish amúgy nagyon rendes!) és amíg nem bizonyítja be, hogy nem tesz kárt magában, addig az apjával, Richard Colemannal és újdonsült mostohaanyjával, Jennifer Colemannal és annak lányaival kell élnie. Ugyanabba az elit iskolába kell járnia, mint a mostoha ikertestvéreinek, és mindenki kerüli, bár igaz, hogy Ella sem szeretne nagyon nyitni a többiek felé. A Coleman ikrek közül Anastasia az undokabb, Kaylee biztos kebel barátnőjévé fogadná őt, ha tudná, milyen rosszindulatú. Juliette is átnéz rajta, de legalább nem tesz keresztbe neki, és a másik kitaszított lányt, Vivian Eluingot bemutatja neki, és ők azonnal jó barátnők lesznek. 
Kicsit később Rob Loxley is Ella barátjává válik, noha a fiú szívesen randizna is vele, de gyorsan kiderül számára, hogy Ella nem áll készen egy kapcsolatra. Ez idő alatt Ella teljesen megszakította a külvilággal és a régi barátaival a kapcsolatot, de aztán a pszichológusa hatására csak ír Cindernek, aki eddig halottnak hitte a lányt. 

Közben nála sem rózsás a helyzet: Kaylee azzal zsarolja őt, hogy ha nem veszi feleségül, akkor tönkreteszi őt és az apját, ellehetetlenítve őket a filmiparban. De mikor megkapta az üzenetet, szó szerint ott hagyott csapot-papot, és rögtön írt is Ellának. Ekkor már nyilvánvaló, hogy szerelmes a lányba. <3 

Szép lassan kezd minden a régi kerékvágásba kerülni, még odáig is eljutnak, hogy végre beszélnek telefonon, ám amikor Vivian meghívja Cindert hozzájuk filmezni, akkor nemet mond, és ez nagyon bántja Ellát. A családjával továbbra is zűrös a kapcsolata, de amikor belátja, hogy neki is nyitnia kéne feléjük, valamivel javul a helyzet, Juliette is kedvesebb lesz vele. Amikor eljön Ella 19. születésnapja, addigra már egész tűrhető kapcsolatot sikerül kialakítania az apja családjával, bár még mindig el szeretne onnan költözni. Szülinapi vacsorát is tartanak együtt, ahova még Vivian és Rob is jelen voltak, az ajándék, amit kap a családtól, pedig egyenesen zseniális! 

<3 FantasyCon belépők!!! + a Druida herceg vitaestjére is szól, ahol ott lesznek a szerzők, a producer, a rendezők, színészek, tehát Brian Oliver is! 
És ami még tutibb, hogy Vivian papái divattervezők, és zseniális ruhákat tudnak varrni *-* 
Elmennek a FantasyCon -ra Vivian, Rob, Ella, Juliette és Ana is, persze mindenki beöltözve ;-) az ikrek Ratana hercegnőnek, Ella Ellamarának a druida papnőnek, Rob pedig megkapja Cinder szerepét, amitől teljesen kivolt :-D Vivian peidg Nesona Királynő. 
Majd pedig jött a NAGY találkozás! Hát ettől a résztől teljesen elolvadtam! pont úgy csipkelődött Ella Briannal, mint amikor messengereztek, és a fiúnak hamarabb esett le, hogy kivel is beszél ^_^ utána csak annyit mondott: „Mondd, hogy autó!” Persze ebből Ellának is leesett a tantusz… ;-) 

Íme az ominózus rész:

-Tudom, tudom – szakított félbe Brian nagy sóhajjal. – Ellamara az igazi hős. 
Megdermedtem. És amikor Brian szemébe néztem, mindentudó mosollyal viszonozta a pillantásomat, várta, mikor értem meg a szavak jelentését. Megkaptam a végszót. 
Tisztán és érthetően. A szívverésem megállt. 
Nem létezik! Ez lehetetlen! 
– Ezt miért mondtad? – hebegtem alig hallhatóan. 
Brian arcvonásai kisimultak, megvonta a vállát. 
– Mert ezt akartad mondani. 
– Ezt, de honnan tudtad? Miért éppen ezekkel a szavakkal? 
Mindketten tudtuk már a választ. Brian előrehajolt, és újfajta érdeklődéssel méregetett. Kifejezetten ördögi vigyorral azt súgta: 
– Mondd, hogy autó!


Aztán, ahogy az lenni szokott, jött a baj csőstül lesifotósok hada lepte el őket és jött megint a kaylee-s vonal úgy állította be az Ella- Brian találkát, mintha előre meg lett volna beszélve és mintha csak egy sima rajongó lett volna, és ez volt a kívánsága utána Ella teljesen kikészült :-( Sajnáltam is szegényt. be is került a rehabilitációs központba. 
Miután Brian sehogyan sem tudta utolérni Ellát mert az apja törölt minden elérhetőséget az interneten, kivéve a blogját és még Scott Michaels is csak rossz híreket tudott neki hozni ( ő az asszisztense, és nagyon jó arc! ;-) ) határozott lépésre szánta el magát. Na, ami a végén történt, az szuper húzás volt, imádtam úgy, ahogy volt! Egy biztos: egy új kedvencet avathatok az írónők között: Kelly Oram, remélem, még nagyon sokat fogsz írni nekünk!

Karckép formájában megörökítettem az egyik kedvenc idézetemet:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések