Amanda Hocking - Torn - Értékelés



Torn - Őrlődés

A második rész ott folytatódik, ahol az első véget ért. Wendy hazament Rhys társaságában Matt legnagyobb örömére és meglepetésére. Eleinte titokban akarja tartani Matt előtt a Föreningben történteket és hogy ő valójában a hercegnő. Tudatja vele azonban, hogy Rhys az ő igazi testvére. Elsőnek nem tud Matt mit  kezdeni a helyzettel, de megengedi hogy a vendége az ő szobájában aludjon és Rhys nagyon hálás érte. Meg körülbelül minden kis apró dologra rácsodálkozik, nagyon aranyos. Elmennek Wendy-ék kipihenni a fáradtságot, amikor megjelenik Finn ( mondjuk várható volt) aki próbálja Wendy-t rábeszélni, hogy térjen vissza Elorához Föreningbe. De persze hajthatatlan. Itt kicsit idegesítő volt Wendy. Mint egy hisztis tini. ( mondjuk az is :-D ) Rögtön utána megjelenik egy másik tracker is, Duncan Janssen, akinek ugyanez a küldetése, ő is haza szeretné vinni magával a lányt. Persze ő sem jár sikerrel. Így a lány nélkül térnek vissza. Rögtön a trackerek távozása után Wendy Matt, majd Rhys kiáltását hallja lentről. 

A Vittra eljött Wendyért Kyra és Loki Staad ( az ő képessége, hogy a puszta nézésével kitudja ütni az embert) személyében. 
Nem sokkal később egy cellában térnek magukhoz, mindhármójukat elrabolták. A Vittra fővárosában, Ondarike-ban vannak. Wendyt alaposan helyben hagyta Kyra, noha az volt a parancs, hogy nem eshet bántódása a hercegnőnek. 
Azon agyalnak, hogyan juthatnának ki a börtönből, de Wendy rosszabbul lesz, így segítségért kiáltanak. Gyorsan jön is Sara, a királynő, aki gyógyító (csakúgy, mint Aurora) és segít a lányon. Miután kiment , megint hárman maradtak. Wendy bevallja Mattnek, hogy korábban az ő elméjét is befolyásolta, habár nem tudatosan, és erre kiakad. De Rhys lelkesen felajánlja, hogy vele/rajta gyakorolhat. :D (Meg is lesz a következménye) Egy átlátszó ürüggyel hívatják az őröket, de meglepetésükre Loki jön oda. Wendy azt mondja, a mosdóba szeretne menni, ezért kiengedi, de a többieket nem. Wendy próbál Lokira hatni, de őt ez nem hatja meg, szinte kineveti :D A lány zavarba jön, hogy nem sikerült rávenni őt, hogy engedje el őket, de közben azon agyal, hogy lehet, hogy akkor Loki gondolatolvasó? Erre Loki rákontrázott, hogy nem gondolatolvasó, de ha az lett volna, akkor nem engedi ki. Odavezeti Sarahoz, aki ad neki rendes ruhát és elviszi Oren királyhoz. 

Itt jön a csattanó, amit sejteni lehetett: kiderül, hogy a Vittrák királya, Oren Wendy apja. A nagy sokk után Sara javasolja a lánynak, hogy pihenjen le egy kicsit, de Wendy próbál visszajutni Mattékhez. Ekkor megint Lokiba botlik, aki ugyan nem segít neki,de nem is akadályozza meg a lányt. Loki beszédbe elegyedne a lánnyal, ám ekkor valaki betöri az ajtót... Tove volt az , Finn és Duncan társaságában. Loki nem akadályozza meg a mentőexpedíciót, hagyja, hogy mind távozzanak.
Meg sem állnak Föreningig. Hazatérve Wendy kérdőre vonja az anyját, az apjával kapcsolatban. Ahogy telik az idő, Matt úgy egyre jobban kezd kijönni újdonsült testvérével, és Willával is. Ráadásul ő lesz az ottani szakács, vagyis ő készíti el az ételt nekik. 
Finn közben fel-fel tűnik, majd megint el. Mint egy bumeráng...Kerülgetik egymást Wendyvel, mint macska a forró kását. 
Duncan lesz Wendy új testőre ( merthogy a trackerek ezt is csinálják) Eleinte sok fejfájást okozva neki,mert falaznia kell pár alkalommal. Egyszer kiszökik, hogy elmenjen Finnhez, ahol a szülei laknak. Meglepetésére azonban nem vele, hanem az édesanyjával fut össze, Annali Holmes-szal, aki már az elején tudta, hogy ő Wendy, a hercegnő és ellenszenvét nem rejtette véka alá. ( korábbi sérelmei törtek felszínre, ugyanis férje és Elora régen összeszűrték a levet) Beszélgetésük közben megjelenik Finn kishúga Ember is, aki rajong a lányért. Nem sokkal később a családfő, Thomas Holmes (aki szintén tracker, az egyik legjobb) és fia Finn is megérkezik végül. A kínos jelenetet próbálja meg Thomas a kedvességével enyhíteni, nem sok sikerrel, végül Finn kijelenti, hogy hazakíséri a hercegnőt. 
A palotában Tove továbbra is gyakorol Wendyvel fejleszteni a képességeit. Valaki közben betör a palotába...
Kiderül, hogy Loki az. Fény derül Loki nemesi származására, vagyis ő egy Markis. Elora ismerte az apját. Thomas és Finn ismét szolgálatba állnak a palotában. Őrizetbe veszik a betörőt. Elora sok energiát fordít arra, hogy Lokit ott tartsa. Ez persze sokat elvesz az életerejéből :-( Az sem segít a helyzeten, hogy minél jobban használja a képességeit, annál jobban öregszik és gyengül le. Eredetileg csak 39 éves, de mikor Wendyvel találkozik, már 50-es kinézete lesz és rohamosan romlik az állapota, eljut egészen odáig, hogy már 70 évesnek néz ki.A haja is megőszül.

Wendy tiltakozik Loki kivégzése ellen, és kiderül, hogy Elora próbál találni valami más megoldást. Ráterelődik viszont a téma a házasságra... A birodalom és Wendy biztonsága érdekében hozzá kell mennie Tove Kronerhez, aki egy rendkívül tisztességes és nagy erővel rendelkező fiatal markis, Aurora fia. 
Sara jön el Loikért. Ez az első önálló ügye Wendynek. Egyre jobban teljesíti hercegnői kötelességeit. 
Wendy és Tove megvitatják a házasság dolgot. Egyik se szerelmes a másikba , viszont barátok és mindketten tisztelik a másikat, így belemennek a házasságba a jó ügy érdekében. Willa és Aurora lelkesen szervezik az esküvőt. Tove ad is egy szép eljegyzési gyűrűt Wendynek *-*

Egy ritka pillanatban épp senki nem volt körülötte, így kiment Wendy friss levegőt szívni...
Ekkor megjelent ismét Loki! Mindenáron rá akarja a lányt venni, hogy szökjenek el együtt a tryllek és a vittrák elől is. Még feleségül is kéri, de persze Wendy nemet mond, de azért forr köztük a levegő és egy csók is elcsattan kettejük közt... *-*
Wendy szeretne mindent megtudni a trylle történelemről, így folyton a könyvtárban van és bújja a könyeket. Finn meglepi jelenlétével, és  mint mindig, most is heves vitába kezdenek, (plusz lerántja a leplet Tove titkáról is)  ami heves csókolózásba fullad, amit persze Thomas észrevesz...
Eljön a nagy eljegyzési party, amin Willa jobban pörög, mint az érintettek együttvéve. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések