Amanda Hocking - Ascend - értékelés



Ascend  - Felemelkedés

Ugrunk előre néhány hónapot, már január van, közeledik Wendy születésnapja. Elora vészesen kezd legyengülni, Wendynek fel kell készülnie arra, hogy hamarosan királynő lesz. A kapcsolatuk kezd igazi anya-lánya kapcsolattá fejlődni, és Wendy meglátja benne azt a nőt, aki annak idején harcolt azért, hogy őt biztonságban tudhassa. A képességét is erőltette, hogy látomásai révén festhessen róla, noha tudta, hogy ennek nagy ára van. Mesélt neki az Orennel való kapcsolatáról is. Azért ment hozzá, mert úgy hitte, a házasságuk révén a két család, aki egyébként mindig is háborúban álltak egymással, megbékél majd. De nem így történt. Oren lelketlen, gonosz uralkodó, akit csak a saját érdeke hajt, nincs benne egy cseppnyi szeretet sem. 
Loki már ki tudja hányadik alkalommal jelenik meg a palotában, ám ezúttal amnesztiáért könyörög, és összeesik. Látható jelei vannak a bántalmazásának. Wendy úgy dönt, megadja neki. Eljön az esküvő napja is, amit megzavar a jelenlétével a Vittra király, Oren, de szerencsére szóban sikerül őt rávenni, hogy hagyja el a helyet. Így folytatódik a ceremónia és Tove hivatalosan is Wendy férje lesz és ezáltal ő lesz a király, míg Wendy a királynő. 
Oren sem tétlenkedik, megtámadja az egyik Föreninghez közeli falut, Oslinát. Amint megtudja Wendy, azonnal tervet sző, hogyan tudna leginkább segíteni az elesett emberek hozzátartozóin. Reformokat hoz létre,bevonja a mentőakcióba a markisokat és marksinnákat egyaránt, noha nem igazán fűlik hozzá eleinte a foguk. Az Oslinában tett látogatásuk végén mindenki ottmarad megpihenni éjszakára, és ekkor összegabalyodik Wendy Lokival, noha akkor már feleség. Bár tudjuk, hogy ez csak látszat házasság, de WEndy így is bűntudattól szenved. Kis híján leukik Aurora előtt, mert rájuk nyitja az ajtót, de mivel az ágyat függöny takarja, nem fedi fel őket. (amúgy meg ki engedte meg, hogy csak úgy benyisson?? ) 
Matt is segíteni szeretne, így mivel építész a szakmája, új házakat tervez a túlélőknek. Közben elkezd Willával randizni , de ez titok, mert ha kiderülne, megfosztanák Willát a nemesi rangjától. Rhys folytatja tanulmányait, és elkezd randizni Rihannonnal.

Wendy eszelős tervet talál ki, hogy időt nyerjen, elmegy Orenhez, hogy alkut csikarjon ki belőle, Loki ellenzi ezt, de inkébb vele megy, mintsem hogy egyedül odaengedje.

Amikor meghal Elora, Wendy összetörik, de nem hagyhatja el magát, mert meg kell védenie Föreninget a Vittra hatalomvágyától.

Tove és Wendy rájön, hogy nem való nekik a házasság, ezért elhatározzák, hogy majd elválnak. Persze nem azért, mert Lokival töltötte az éjszakát... Tove szeretne valaki olyannak szentelni az életét, akit szeret, s Wendy is így érez. Ráadásul Tove látta, hogyan változik az aurájuk színe, amikor Wendy és Loki egy helységben tartózkodik.

Véget akarnak vetni Oren király zsarnok uralkodásának, ezért Wendy és a csapata együtt támadnak de szétszóródva, Loki Wendyvel karöltve megy. Egy hajszálon múlt ugyan, de végül sikerrel jártak. Loki majdnem belehalt, de Sara még éppen időben sietett a segítségére, és Wendyvel együtt meggyógyították őt. Igaz, ez rengeteg erőt vett igénybe, így Sara megőszült, Wendynek pedig egy hajtincse lett ősz.
Miután elváltak Tove és Wendy, szabad volt az út Loki felé. Az Oslinában történt este után pedig Wendy terhes lett.
A vége happy end, Lokival összeházasodnak. Születik egy fiuk. Ugrunk kicsit az időben, és épp az első születésnapját ünnepelik. Meghívták rá Rhys-t ( ő már továbbtanul közben és csak ritkán tud hazamenni látogtóba) és Rhiannon-t is, Matt szokásához híven a konyhában tüsténkedik; Maggie nagynéni is látogatását teszi, már ő is tudja az igazságot. Finn is megérkezik, Mia társaságában, akivel még az Oslinában ért támadások után találkozott, amikor Wendy-ék csapata ment segíteni a túlélőknek. Így ők egy pár :) Miának van egy tündéri kislánya is. Finn pedig jó apja neki. Első közös gyermeküket várják.

Összegezve remek kis történet volt. Amit sajnáltam, az az , hogy végül Wendy és Finn nem találtak egymásra. :-( Loki is jó karakter, de valahogy róla mindig a másik Loki jutott eszembe, a Marvel világából. Hmm, azért ő se lett volna rossz parti ;-)




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések