Amanda Hocking - Switched - értékelés



Switched  - Elcserélve

Az első részben megismerkedünk az Everly családdal: Kimberly Everly-vel és az ő gyerekeivel Matthew és Wendy Everly-vel. Kim már a lánya születésekor tudta, hogy nem az ő gyermeke. Amikor Wendy hatodik születésnapján zsúrt rendeznek neki, az anyja rátámad egy konyhakéssel, mondván Wendy egy szörny, és nem az ő gyereke, mert neki fia született és nem lánya. Ezután nagynénjük, Maggie neveli fel őket,(mert az apjuk korábban meghalt) míg Kim a pszichiátrián köt ki. 
Persze Wendy is érezte, hogy nem tartozik ide. Nem is hasonlított bátyjára, Mattre. Például a haja színe is más, ráadásul nehezen kezelhető. Nem szeret cipőt hordani, és az ételeket illetően is válogatós...
Plusz képes befolyásolni az emberek gondolatait is, habár ennek eleinte nincs tudatában...
Egy nap megjelenik a kisvárosban egy rejtélyes idegen, Finn Holmes, (tracker, nyomkövető, az ő feladata megtalálni és visszavinni az elcserélt trylle gyermekeket az otthonukba amint elkezdenek a képességeik kialakulni) és fény derül az igazságra:
Wendy valójában el lett cserélve születésekor, és igazából ő egy trylle, más néven troll. Az otthona pedig Föreningben van, ahol a Tryllek élnek.

Így értelmet nyer minden, kiderül, hogy Kim nem tévedett, azt leszámítva, hogy Wendy nem szörnyeteg. Viszont Wendy különleges a tryllek között, így a Vittra (a tryllek ellnsége) is próbálja őt felkutatni, így rá kell jönnie, hogy nincs otthon biztonságban. Végül Finn hazaviszi őt az igazi otthonába.

Föreningbe érve hamar kiderül, hogy Wendy a királynő, Elora Dahl lánya. Eleinte fagyos a kapcsolatuk, folyton piszkálja őt, hogy nem egy hercegnőhöz méltóan viselkedik. 
Megismerkedik Rhys Dahllal és Rhiannonnal, akik olyan emberek, akikkel trylleket cseréltek el születésükkor. Vagyis ők manskligok. Rhianon Willa manskligja, Rhys-t pedig pont Wendyvel cserélték el. Hasonlít is Mattre. 
Persze egy hercegnőnek nem kellene manskligokkal lógnia, de egyik alkalommal elalszik filmnézés közben Rhys szobájában...

Elora vacsorát tart Wendy tiszteletére, eljön tehát a nagy bemutatkozás, amikor megérkeznek a neves családok és ismerősök a palotába. Megismerhetjük a Krone (Aurora és férje Noah, valamint fiuk, Tove) és a Storm családot. (Garrett és lánya Willa) 

Az elkövetkező időszakban Finn felkészíti Wendy-t a bálra, tanítja, pl. a trylle történelemről, az etikettről, és segíti a beilleszkedésben. Szépen lassan elkezdenek egymáshoz vonzódni. De mivel Wendy hercegnő, Finn pedig "csak" egy tracker, nem lehet köztük semmi. Így el is hagyja a palotát. Finn kérésére Tove meglátogatja Wendyt, hogy segítsen neki a képességeit csiszolni. 

Tove képessége az elméjével mozgatja a tárgyakat, valamint látja az emberek aurájának a színét, vagyis érzi, hogy ki milyen hangulatban van, míg anyja, Aurora gyógyító. 
Willa irányítani tudja a szelet, az édesanyja pedig irányítani tudta a felhőket. ( már nem él) 
Elora is képes befolyásolni mások gondolatait, sőt beszél is az elméjükben. Másik képessége, hogy látja a jövőt képek formájában, ezért ilyenkor  mindig lefesti őket. (máskülönben megőrjítené az ereje, ha nem tenne így) 

Willa és Wendy jó barátok lesznek, így a lány segít neki felkészülni a bálra. A bál már javában tart, mikor rájuk ront a Vittra...
Éppen csak, de végül sikerült visszaverniük a támadást, Finn is megjelent, Tove is kivette nagyban a szerepét. Wendy besokall, így képességét használva ráveszi Rhys-t, hogy visszatérjen vele a régi otthonába...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések