Értékelés: Kelly Oram: Beauty and the Bachelor

 Kelly Oram: Beauty and the Bachelor


Nem hiszem el, hogy a végére értem! Még úgy olvastam volna ebben a világban játszódó történetet! Bár semmi sincs kizárva, hogy ne írjon még a jövőben egyet-kettőt Kelly Oram. Például sokan kíváncsiak vagyunk Scott életére*, hogy hogyan alakultak a dolgai. Volt egy szem mondat, amiben megvolt említve, és sok kérdés merült fel bennem... (hogy mi??? mikor és miért?) 

*a Kelly Oram fb csoport tagjai 


Könyvinfók:

Magánkiadás, 2024 /június 10./

370 oldal · 

ASIN: B0CG33S6PM

ekönyv


Fülszöveg kedvcsinálónak:

/magyarra fordítva google fordítóval+ kicsit módostítottam rajta/

A néhai apja végrendeletében foglalt kikötésnek köszönhetően a milliárdos vezérigazgatónak, Sebastian Monroe-nak egy éve van, hogy olyan feleséget találjon, akit szeret, és aki viszontszereti őt, különben elveszíti az irányítást a családja cége felett. A változás tönkreteheti a céget és minden alkalmazottja életét. Sebastian kétségbeesetten meg akarja menteni cégét, és vonakodva, de beleegyezik, hogy ő legyen a Marry Me című valóságshow-ban a következő agglegény.

Sebastian nem arról híres, hogy elbűvölő vagy társasági ember volna, és kevés türelme van a legtöbb nőhöz. Fogalma sincs, hogyan kell beleszeretnie az olyan szimplán, hírnevet és vagyont kereső versenyzőkbe, akiket a műsor szerkesztői választottak ki. Főleg akkor nem, ha a figyelmét a show gyönyörű, fergeteges vezető gardróbspecialistája ragadta meg.


Vivian Euling egy életre szóló állást kapott a Marry Me randevúzási show vezető gardróbspecialistájaként, és a legjobb barátait (a híres Ella  iker mostohatestvéreit) be tudja vonni a műsorba. Amikor tragédia éri az ikrek családját, szerződésben kötelezik őket, hogy maradjanak, és a műsor nem engedi el őket, hogy a családjukkal legyenek.

Sebastian, látva a lehetőséget, hogy randevúzzon azzal a nővel, akit nem tud kiverni a fejéből, ráveszi a show-t, hogy alkut kössön a lányokkal: Ha Vivian átveszi az ikrek helyét a műsorban versenyzőként, az ikreket felmentik a szerződés alól.

Vivian, akit arra kényszerítenek, hogy versenyző legyen, és feladja álmai munkáját, dühös, és elhatározza, hogy a lehető leghamarabb kirúgatja magát a műsorból. Szerencsétlenségére a szerződése értelmében csak akkor hagyhatja el a műsort, ha Sebastian elengedi, és úgy tűnik, ez az utolsó dolog, amit tenni szándékozik.

Értékelés:

Borító: ★★★★★ 

Nagyon eltalálták, abszolút átjön az üzenete a történetnek! Ráadásul remekül illik a többi Kellywood univerzumba tartozó könyvek borítóihoz.

Történet:  ★★★★★ 

Itt hadilábon álltam kicsit, mert sokáig nem tudtam dönteni a négy és az öt csillag között, de végül csak felfelé kerekítettem azt a négy csillagot... 

Mint ahogyan a Kellywood könyveknél megszokhattuk, ezúttal sem volt minden tündérmese. A barátok és a család támogatása itt is nagy horderejű volt, csakúgy mint az Alice in La Lalandben. 

Ez a könyv a szépség és a szörnyeteg újramesélése modern környezetbe helyezve, valamint a nagy ő valóság show fúziója. Plusz pont a váltott szemszögből írásmódért, mert így mindkét fél szemén át végigkísérhettük a történetet. (A többi Kellywood történet is váltott szemszöges)


No akkor foglaljuk is össze nagy vonalakban a cselekményeket!

Vigyázat, esetenként S P O I L E R-es tartalom!!! 

Csak akkor olvass tovább, ha nem zavar, hogy idő előtt tudsz meg bizonyos eseményeket a könyvből! 👀
.
.
.

Már akkor azon kezdtem el agyalni, hogy ki lesz beteg, vagy kit érhet baleset, amikor elérhetővé vált a fülszöveg. Igazából, mivel az ikreket kellett leváltania Viviannak, a Merry Me valóságshowban, így vagy az apjukkal vagy az anyjukkal történhetett valami. (Azt kizártnak tartottam, hogy esetleg Ellát érte volna valami baj.) Igazam is lett, sajnos Richard lett beteg. 

No, de kezdjük az elején! Pár évet ugrottunk előre a Cinder és Ella történéseihez képest, itt már 23 éves Viv. Nagyon örültem, amikor Vivian megkapta élete állását a Merry Me! show gardróbspecialistájaként. *-* Mekkora ugródeszka lehet ez neki a későbbiekben! Ráadásul tudta, hogy az ikrek élnek-halnak ezért a műsorért, így sikerült mindkettejüket beprotezsálni a 17. évadba. Persze a műsor készítői csak azt látták maguk előtt, hogy Vivian ismeri Ellát és Briant meg még egy sor híres embert. -.-"

Sebastian a morcos vezérigazgató, akivel az apja jól elbánt a végrendeletében. Azt akarta, hogy a fia éljen is a munkája mellett, és találjon igaz szerelemre... ezért egy éven belül feleséget kell találnia, akit valóban szeret, különben oda az örökség, és vele a cége is az összes alkalmazottal együtt. 
Abszolút megértem Sebastian grumpy cat sítlusát, valószínűleg senki sem örülne a helyében. Édesanyja és a nővére próbál megoldást találni erre az egyedi helyzetre, és utolsó mentsvárként bekerül a Merry Me! show nagy ő poziciójába. 

Imádtam, amikor ezek ketten találkoztak! Azonnal elindult kettejük között valami, ráadásul állandóan vitatkoztak egymással. 
Viviannak nagy szíve van, így amikor az ikreket csak úgy menekítheti ki a műsorból, ha ő maga beáll helyettük, azonnal belemegy. Persze, ez Sebastian ötlete volt... ;-) Az tuti, hogy én semmi pénzért nem mennék el egy ilyen  - sőt, semmilyen más - műsorba... kamerák keresztüze, idegesítő kérdéssorozatok, drámahegyek, negatív hangulat gerjesztése... mindezt azért, hogy minél nagyobb legyen a műsor nézettsége... 
Ami tetszett, hogy Viv elmehetett - nyakán az egész stáb - a jótékonysági bálra, amelyet még Ellával terveztek. <3 Cuki infó S P O I L E R:
Ella és Brian örökbefogadtak korábban egy szuper cuki kisfiút, aki az Apollo névre hallgat és ennek az otthonnak gyűjtenek pénzt. Ezen a bálon még Sebastian is jól érezte magát. Imádtam, ahogy Ella és Brian is szemügyre vette barátnőjük "fogvatartóját". 

A műsor készítői nagyban befolyásolták a történéseket, így azt is, mikor melyik nő ne kapjon rózsát, és mikor távozzon a műsorból. Például a dráma királynők még maradtak egy ideig. Persze, akár az ikrek maradtak volna bent, akár Vivian, ők mindenképpen bent akarták tartani ő(ke)t a nagyobb nézettség fejében, mert az utolsó körök a családlátogatásokról is szólnak... És hello, Brian és Ella mindig vonzza a tekintetet ennyi év után is! 

Szép lassan olvad fel a jég Sebastian körül, de folyton csak az jár a fejében, hogy meg kell találnia azt a nőt, aki a  felesége lesz. Persze, ez nem olyan könnyű... mivel  kezd érzéseket táplálni Vivan iránt. *-*
Vivian tagadásban tölti a napjait a versenytársaival, de a vak is látja, hogy ezek ketten vonzódnak egymáshoz... Inkább az tartja vissza ettől az egésztől, hogy ilyen fiatalon megházasodjon, ami érthető is. 

Emma nagyon cuki volt, orülök, hogy jó bárátságot kötöttek. :) 

S P O I L E R:
Összességében nagyon jó kis történet volt ez, csak sajnálom, hogy Richardnak meg kellett halnia :( Pont amikor már egészen megkedveltem a karakterét, meg már a lányával is rendeződött a kapcsolata. 

Idézetek:

Marry Me is a reality dating show where thirty hopeful women vie for the attention of that season’s
eligible bachelor.

🌹🌹🌹

“Do you remember her old web series she did with Brian, The Adventures of Cinder & Ella? They did it for about three years. I dressed her for every episode, often with my own original pieces. Now I dress her for any and all public appearances. I help Brian more often than not, too.”

🌹🌹🌹

Ana would probably do it for the publicity for her modeling career. Juliette is just a hopeless romantic. She’ll want to be swept off her feet by whatever gorgeous bachelor you’ve chosen for the season.

🌹🌹🌹

Must have been Alice who picked the location. She has a better pulse on the LA nightlife scene than anyone else I know. It comes from being part of the music world. She’s in a rock band and has gained quite a reputation in the local music scene, playing everything from dive bars to small theaters. It’s taken her to some pretty interesting places in the city.

🌹🌹🌹

“You’re looking at the new lead wardrobe specialist for Marry Me.”

🌹🌹🌹

Alice and Ella cheer and clap and congratulate me, but they’re not fans of the show the way the twins are, so their reactions are much more typical. The looks of shock on the twins’ faces are everything I hoped they’d be. “NO WAY!” Juliette shouts.


🌹🌹🌹

I’ve been a constant grump since the reading of my father’s will, but I’m especially pissed off right now, sitting around the conference table with my mom, my sister, my father’s estate executor, and my board of directors. Because this is not a board meeting. It’s an intervention.

🌹🌹🌹


I’ve had so many fittings my head is spinning, and all the shopping I’ve done! I’ve collected so many clothes I feel like I’ve bought out every boutique in LA. I’ve never had so much fun in my life. What could be better than having thirty beautiful women to dress up like they’re my personal Barbie dolls? This is already the best job I’ve ever had, and the show hasn’t even started filming yet.

🌹🌹🌹

Beside him is a man I’ve only seen in pictures. Sebastian Monroe. This season’s shining star. The nation went crazy when he was announced as the next bachelor. A good-looking billionaire trying to find his bride on a TV dating show will do that.

🌹🌹🌹


I recognized that she was pretty the other day, but I didn’t realize I was this attracted to her. I should keep my distance. Instead, I slip up behind her and duck my lips close to her ear.
“I’m not trying that on,” I murmur.
Vivian nearly jumps out of her skin, shrieking in surprise.

🌹🌹🌹

I hold up a finger. “Problem. I don’t want to date you. I don’t even like you.”
“That’s right. I’m a dick,” he says, deadpan.
“You are. And if you’re looking for a wife, you’re barking up the wrong tree, buddy. You’re not my type.” He rolls his eyes.
“I’m a billionaire. I’m everyone’s type.”

🌹🌹🌹

“I guess I just want to be loved.” I shrug. “Really, truly loved. And I want to know I’m loved for me. Not for who my friends are or what I can do for people.”
“We have that in common,” Sebastian points out.


🌹🌹🌹



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések