Értékelés: Kelly Oram: Alice in La La Land

Kelly Oram: Alice in La La Land 


Jaj, nagyon szerettem ezt a könyvet! Majdnem legalább annyira, mint a Cinder és Ellát! Egész biztosan újraolvasós lesz majd. ❤
Az írónő nagyon szépen szőtte bele ebbe a történetbe a korábbi Kellywood sorozatainak a főbb szereplőit. Ilyenkor jó az, ha már ismerjük a Cinder és Ella és az Sz mint szűz sorozatot, ugyanis aki úgy rajong ezekért a könyvekért, mint én*, annak nagyon jó szórakozás lesz ez a könyv. :-) Természetesen ezeknek a történeteknek az ismerete nélkül is remek kikapcsolódás! :) 

*A Cinder és Ellára gondolok itt elsősorban.

Könyvkiadási infók:

Magánkiadás,  /2024. január 8./
ASIN: B0CG32ZM3W
411 oldal
Angol nyelvű

Címkék: amerikai szerző, angol nyelvű, Hollywood, ifjúsági, kortárs, Los Angeles, romantikus, sztárvilág, testvérek, Texas, váltott szemszög, zene, zenekar,

Fülszöveg kedvcsinálónak:

Alice Liddell semmi másra nem vágyik, mint hogy rocksztár legyen, de túlságosan szigorú édesanyja elhatározza, hogy egy elit iskolába íratja őt, és a lehető legtávolabb tartja a szórakoztatóipartól. Amikor Liddell asszony rájön, hogy Alice egy titkos bandában játszik, és azon gondolkodik, hogy lemond a Yale-ről, hogy zenei karriert folytasson, anya és lánya összevesznek, ami megváltoztatja Alice életét. Alice megtudja, hogy a távollévő apja nemcsak hogy a szórakoztatóiparban ismert személy, de a férfinek fogalma sincs a lánya létezéséről.


Kétségbeesetten szeretne legalább egy szülőt, aki megértheti és támogathatja őt, Alice és bandatársai kidolgoznak egy tervet, hogy elmenjenek Los Angelesbe, hogy Alice találkozhasson híres apjával. Kaliforniában semmi sem a tervek szerint alakul. Alice gyorsan azon kapja magát, hogy beszippantotta  Hollywood vad és őrült világa, ahol a huncut és jóképű TV-sztár, Dylan Reese a személyes idegenvezetője.

Értékelés:

Borító: ★★★★★ | 

Nagyon szép, és jól eltalálták. Piros pont, hogy a Cinder és Ella is kapott egy stílusban hasonlót, ami szerintem sokkal jobban kifejezi annak a történetnek is a mondanivalóját, mint a régebbi borító. Egyébként az összes Kellywood könyv kap majd egy egységes borítót. 

Történet:★★★★★| 

A könyv egy nagyon tág értelemben vett  Lewis Carroll: Alice csodaországban feldolgozás. Egy ponton azért majd naogyon helytálló lesz! :) Fontos szerepet kap benne a zene és a barátok támogatása. És ne hagyjuk ki a család, a hova tartozás fontosságát sem. Külön imádom a váltott szemszöget, ez és a térképek (már amikor kell térkép, ide pont nem :D) a gyengéim ^_^ Nem nehéz kitalálni, hogy Alice és Dylan szemszögén keresztül ismerhetjük meg a történetet.

Ahogy fentebb is írtam, az írónő nagyon szépen szőtte bele ebbe a történetbe a korábbi Kellywood sorozatainak a főbb szereplőit. 
Viszonylag könnyen ki lehetett következtetni, hogy mi fog történni, és láttam némi hasonlóságot Ellamara karaktere/története és Alice között. (Egyedülálló anya, sikeres, de nem velük élő apa, hirtelen rivaldafény, sármos pasi, akinek humora is van, ráadásul színész, és nem csak a médiának akar megfelelni. Plusz a hírnévre mindennél jobban váró érdekbarátnő, aki hiénaként küzd a pénzért és a csillogásért.) Rengeteg humoros jelenet volt benne, sokszor hangosan felnevettem olvasás közben. :D Egy pillanatra sem untatott a könyv, amikor csak tehettem, már olvastam is tovább. 


A könyv megjelenésének napján volt egy online esemény Kelly Oram facebook oldalán, és nagyon frappánsan vezette fel Alice történetét az írónő. Írt egy hosszú párbeszédet a legújabb karakterei és Kenneth Long között, mintha valóban az esti műsorában lettek volna! :D Zseniális ötlet! 
Nyilván a könyv megjelenése volt a központi téma, de különböző díjakat is osztogattak a régi és az újabb szereplőknek. (ezekre korábban lehetett szavazni - a csoporttagoknak) *_* Több poszton keresztül olvashattunk különböző karakterek véleményét. ❤

Az Alice in La La Landnek Kelly készített egy saját playlistet is:🎵♪𝄞

Champagne Problems – Hugo Helmig
Tonight Tonight – Hot Chelle Rae
Hey Look Ma, I Made It – Panice! At The Disco
Breakaway – Kelly Clarkson
Born To Do – Everybody Else
Fight Song – Rachel Platten
I Hope You Dance – Lee Ann Womack
Firework – Katy Perry
Summer Rain – Josh Tobias
Best Day Of My Life – American Authors
Steal My Love – Dan + Shay
Head and Heart (feat. MNEK) – Joel Corry
Crazy Beautiful – Andy Grammer
Bubbly – Colbie Caillat
All About Us (feat. Owl City) – He Is We
Confident – Demi Lovato – Dylan’s song
Fine By Me – Andy Grammer
Shut Up And Dance – Walk The Moon
Moments We Live For – In Paradise – Lexie’s song
Faster Car – Loving Caliber
Now or Never – Julie and the Phantoms Cast – Matt’s song
Edge of Great – Julie and the Phantoms Cast
I’ll Save You – Jordan Sweeto
Hall of Fame – The Script
La Da Dee – Cody Simpson – Dylan’s song
Play That Song – Train
Fingertips – Tom Gregory



Szintén a fb csoportban láttam egy linket, ami a Kellywood Wiki | Fandom oldalra vezet, bár még elég kezdetleges. De én ennek is nagyon örülök! 

No akkor foglaljuk is össze nagy vonalakban a cselekményeket!

Vigyázat, esetenként S P O I L E R-es tartalom!!! 

Csak akkor olvass tovább, ha nem zavar, hogy idő előtt tudsz meg bizonyos eseményeket a könyvből! 👀
.
.
.

Az édesanyja egyedül neveli a lányát, Alice-t, (Ansville, Texas) így még a széltől is óvja. Valahol értem én, hogy jót akart a lányának, de túlzásba esett. Csak azért, mert fiatalon Ms. Liddell szerencsét próbált, és nagyon nem úgy jöttek be a számításai, mint ahogyan azt ő szerette volna, még nem jelenti azt, hogy másnak nem lehet nagyobb szerencséje... 

Az, meg hogy egyenesen megtiltja neki, hogy a zenéléssel foglalkozzon, meg hogy a punk-rock barátaival lógjon, az abszolút nem volt fair... Elvakította a gyűlölet a szórakoztatóiparban dolgozó egykori egyéjszakás partnere miatt, aki simán otthagyta, miután megkapta, amit akart... Bezzeg a képmutató és mindenkinek megfelelni akaró Toby-val szívesen látta volna együtt a lányát a Yale-n...

Alice (a bandájuk frontembere és énekese, dalszövegírója) és barátai, Matt Stevens és Lexie Mendenhall (előbbi dobol, utóbbi basszusgitáron játszik) egy szuper jól együttműködő csapat, akik kiállnak Alice-ért, és együtt kitalálják, hogy hogyan jussanak el Los Angelesbe. Kapóra jön nekik az iskolai vetélkedő, amely minő véletlen, éppen LA-ben kerül megszervezésre. Imádtam, hogy Matt és Lexie külön Alice miatt készült fel a beszédükre. *-* 

Persze, ahogyan az lenni szokott, semmi sem megy a terv szerint... Az elején még sikerül Alice-nek észrevétlenül kiosonnia a szállodából, és Lexie-ék fedezik is. De utána minden máshogyan alakul. De ez nem feltétlen volt baj, csak sokkal több bonyodalommal kellett főhősünknek szembenéznie. 🙈

Dylan Reese egy fiatal színész, aki már játszott egy Max Oliver rendezte filmben, igaz csak egy kisebb szerepben tűnt fel. Egyelőre egy sorozatban játszik, ahol övé a rosszfiú szerep. Barátnője, Monique és színésztársuk, Hunter is tagja a csapatnak. Dylant az anyja és a menedzsere menedzselik kiskora óta, valójában szó szerint ebbe a karrierbe született bele. Amikor kiderül, hogy nem kap következő évadot a sorozatuk, Dylan titkon bele is törődik, ám a hataloméhes Monique máris b tervet eszel ki. Aljas módon a filmpremier napján szakít vele - és még hogyan! - így a srácnak esélye sincs felfognia a történteket, teljesen padlót fog... ekkor fut össze Alice-szal, és nem is sejti, hogy ezzel a találkozással mindkettejük élete fenekestül fel fog fordulni...

Dylan, aki véletlen pont arra járt, amikor Alice szorult helyzetben találta magát - szó szerint XD - és alkut kötnek, hogy ha elkíséri őt a filmpremierre, akkor segít neki találkozni az apjával. 

Nagyon sajnáltam, amikor az apja olyan durván beszélt vele. :( Látható volt, hogy az anyja nem hiába akarta lebeszélni erről a karrierről. De legalább ott volt neki a szuper sármos Dylan *_*



forrás: Kelly Oram fb


forrás: Kelly Oram fb

No, de nem írom le az egész történetet, annyit elárulok még, hogy viszontláthatjuk Brian Olivert, Ellát, de még Kyle Hamiltont is! ;-)

Néhány idézet:


Matt and Lexie join me on the floor, flanking me on either side. Lexie leans her head on my shoulder.
“It’s not selfish to want to be in charge of your own life.” Maybe not, but it sure feels like it.

🎵♪𝄞.🎵♪𝄞.🎵♪𝄞.

Max Oliver is one of the more famous movie directors in Hollywood. He does all the big summer action movies. Lots of car chases and explosions. Very flashy. None of his films have ever been my favorite until a couple years ago when he directed The Druid Prince. The fantasy series is the biggest franchise to hit the silver screen since The Avengers.

🎵♪𝄞.🎵♪𝄞.🎵♪𝄞.

My phone starts blaring my favorite Kyle Hamilton song. I wince before even looking at the caller ID. Not that many people call me.

🎵♪𝄞.🎵♪𝄞.🎵♪𝄞.

“I kept thinking that Brian Oliver is one of the most famous actors in the world. And his fairy-tale romance…” She sighs dreamily.
“Do you guys remember that? A couple years ago, that whole Cinder & Ella thing? So romantic.”


🎵♪𝄞.🎵♪𝄞.🎵♪𝄞.

“You’re not a kidnapper, are you? Or a mugger?” There’s a long pause, and when he answers, there’s so much sarcasm in his voice it makes me blush. Or it would, if I weren’t already red-faced from all the blood rushing to my head.
“You’re the one climbing through windows, and you’re questioning my motives?”


🎵♪𝄞.🎵♪𝄞.🎵♪𝄞.

“Brian!” she hisses. “Behave!” Kyle winks at her.
“Well, if it isn’t my number-one fan. Hello again.” Ella blushes, but tries her best to give him a stern look.
“You’d better behave too, mister.” Kyle holds his hands up in surrender.
“Sorry. I didn’t come here to start any drama.”

🎵♪𝄞.🎵♪𝄞.🎵♪𝄞.

Ella, grinning with excitement, gives me a gentle side hug. Aware of her physical disabilities, I carefully return the embrace.
“You rocked that song almost as good as Kyle Hamilton does,” she says. Brian scoffs.
“She was ten times better than that douche.”

🎵♪𝄞.🎵♪𝄞.🎵♪𝄞.

She’s unbelievable. I’m not surprised Hunter could be so callous, but Monique shocks me. “Right.” I glower at them both. “So you two get to go and rub your new relationship in my face, while I have to show up as the pathetic loser who got dumped for Hunter Elliot the night of my first movie premiere?” “Again, not your movie,” Hunter mutters.

🎵♪𝄞.🎵♪𝄞.🎵♪𝄞.

I pair my favorite shirt—an old band T-shirt of my favorite rock group, Tralse—with Converse high tops and my trusty old leather jacket. I scrub my hands through my hair and style it with a little gel, then call it good. When I stare at my reflection again, most of my nerves melt away. “Much better.”

🎵♪𝄞.🎵♪𝄞.🎵♪𝄞.

“You know, you’re a lot cuter than my last stalker,” he says. He points to my feet. “The boots are hot. The granny panties not as much.” My eyes bulge, and my face heats up. Somebody kill me now.

🎵♪𝄞.🎵♪𝄞.🎵♪𝄞.

I let out a startled squeak. I can’t believe this is happening! And Dylan’s sitting there all relaxed like he does this every day. He does do this every day, idiot.

🎵♪𝄞.🎵♪𝄞.🎵♪𝄞.

He shrugs. Shrugs! Like it’s no big deal, and he’ll figure it out if and when that happens. The boy is going to put me in an early grave.

🎵♪𝄞.🎵♪𝄞.🎵♪𝄞.

“And who am I this time?” He looks me over again, and his smile falls crooked. “Actually?” He pulls away from
the car and opens the passenger door. “You kind of remind me of Alice.” I pause, getting into the car. “Alice
who?” He cocks a brow at me and smirks. “In Wonderland?”

🎵♪𝄞.🎵♪𝄞.🎵♪𝄞.



Jó hír, hogy a soron következő könyv idén júniusban lesz elérhető, amely a Beauty and the Bachelor címet kapta. Vivian lesz a főszereplő! ;-) Türelmetlenül várom! 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések