Muti, mit olvasol! |Szeptember

 Muti, mit olvasol!



Cameo Renae: Gilded Wings

- Hidden Wings 4. -


Megmondom őszintén, szeretném letudni végre a sorozatot. Picit laposabbnak érzem a kezdéshez képest, de kitartok Kade miatt! *-*

 Magánkiadás, 2021 
340 oldal · ASIN: B09BJR1RSZ
£0.99-be került tavaly decemberben.

📖📖📖

Sally Page: 

The Book of Beginnings

Ismét egy arc példány a NetGalley oldaláról. A könyv szeptember 28-án jelenik meg. A borítója is tetszik, ám az a tény, hogy a főszereplő egy papírboltban dolgozik, az tette fel az í-re a pontot! *-*

 HarperCollins, 2023



384 oldal · arc példány, kindle változat
angol nyelvű

Fülszöveg:

/Kijelölve alább megtekinthető a magyar fordítása is!/

Jo Sorsby knows she is hiding from her past when she steps in to look after her uncle’s stationery shop. Glimpsing the lives of her customers between the warm wooden shelves, as they scribble notes with fountain pens and browse colourful notebooks, distracts her from the life she has left behind.

Yet far from home, Jo feels adrift . . .

When she meets Ruth, a vicar running from a secret, and Malcolm, a septuagenarian struggling to write his first book, she realises that she isn’t alone.

It’s the beginning of a friendship that can transform Jo’s life . . . if only she can let them in./

Jo Sorsby tudja, hogy bujkál a múltja elől, amikor belemegy, hogy vigyázzon nagybátyja írószer boltjára. A meleg fapolcok között bepillantva vásárlói életébe, miközben töltőtollakkal firkálnak jegyzeteket, és színes jegyzetfüzeteket böngésznek, elvonja a figyelmét az otthagyott életről.

Mégis távol otthonától Jo úgy érzi, sodródik. . .

Amikor találkozik Ruth-tal, a titok elől menekülő vikáriussal és Malcolmmal, egy hetvenes éveit taposó emberrel, aki első könyve megírásáért küzd, rájön, hogy nincs egyedül.

Ez egy barátság kezdete, amely megváltoztathatja Jo életét. . . feltéve, ha be tudja engedni őket.

📖📖📖


Candace Bushnell – Katie Cotugno: 
Csajoknak kötelező 

 Móra, Budapest, 2021
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634867838 · 
Fordította: Nagy Boldizsár

Fülszöveg:

Carrie ​Bradshaw tizenéves hasonmása még nem tudja, milyen a jó szex. Azt azonban igen, hogyan küzdjön a szexizmus ellen. A Szex és New York írójának új nemzetközi sikerkönyve!

Mr. Beckett jóképű, fiatal és sokkal lazább, mint a gimnázium többi tanára. Nem csoda, hogy a gimnáziumban minden lány oda van érte – köztük a jótanuló Marin is, aki igyekszik minden elvárásnak megfelelni, hogy bekerüljön a kiválasztott egyetemre. Amikor azonban Mr. Beckett átlép egy határt és félreérthetetlenül rámozdul Marinra, a lány összezavarodik és megrémül. Úgy érzi, az a helyes, ha jelenti az esetet, de miután a saját barátai és az iskola vezetése sem hisznek neki, Marin úgy dönt, kockára tesz mindent és az iskolaújságon keresztül vág vissza. 
A Csajoknak kötelező című rovatban kíméletlenül számol be arról, melyik tanár és diák viselkedik megengedhetetlenül a lányokkal, emellett pedig elindít egy feminista könyvklubot is. Nagy meglepetésére olyan szövetségesekre talál végül, akikre nem számított: mellé áll például a suli legnagyobb „pasizógépe” és egy csendes sportoló srác, aki nem igazán tűnik lángésznek.

Candece Bushnell és a Pushcart-díjra jelölt Katie Cotugno közös regénye egyszerre szórakoztató és gondolatébresztő – a #MeToo-mozgalom egyik fontos alapműve lehet.


Így néz ki a szeptemberi fedlap:


Matricák: Papershire, Every Minute a Story, TheCoffeeMonsterzCo
Washi Tape: TheCoffeeMonsterzCo
Tollak: Clena EnerGel 0.3, Tombow dual brush pens 
A cuki pufi betűtípust Helen video tutorialja alapján készítettem! :)


📖📖📖


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések