Lássuk, milyen speciális kiadásokra számíthatunk idén Cassandra Clare könyvek esetében!

 Habár imádom Cassie-t és az árnyvadász világot, amelybe már régen belecsöppentem, azért számomra is van egy határ, mikor nemet kell mondjak az ikszedik speciális kiadásra. Nem csak mert rettentően borsos az ár, amiért vesztegetik, de hely sincs a könyvespolcon ugyanannak a könyvnek az x példánya számára. Ráadásul egy ponton csak lehúzásnak érzem. De javítsatok ki, ha nincs igazam! :-) 

Amit viszont be kell valljak, néha vérzik a szívem a szebbnél szebb borítókért. Elég csak a The Last Hours trilógia eddig megjelent két kötetére gondolni *-* (Itt írtam az első rész, a Chain of Gold beszerzési lehetőségeiről, Itt pedig összegyűjtöttem, honnan lehetett beszerezni a Chain of Iront és milyen változatban!) Az első rész megvan három változatban... (és ez koránt sem az összes példány!!! Ott van például a Waterstones féle kiadás, és 1-2 másik változat) 

A második rész esetében már "csak" két verziót vettem meg. (viszont a lezáró kötet mindhárom  változata érkezni fog, mert 

1., az Illumicrate készít egy dobozt mellé, és ezt muszáj megvennem; az első rész is így került hozzám, mert dobozt készítettek hozzá. Azt nagyon bánom utólag, hogy ennek a változatnak nem rendeltem meg a második részét, mert nagyon szépre sikerült!

2., a "sima" verziót teljesen szeretném a polcomon tudni; 

és 3., a Fairylootos változatot is ki kell gyűjtenem, csak úgy, mint a sima kiadásút. Bár azt nem tudni még, hogy terveznek-e dobozt is hozzá, mint az első rész esetében, vagy csak a könyvet várhatjuk, mint ahogyan az a második kötetnél volt. 


És itt elsősorban az a bajom, hogy mikor kijön egy könyve, már alapból van 4-5 különböző kiadása, az ember meg forgatja a fejét jobbra-balra, meg sóhajtozik, hogy akkor most melyike(ke)t vegye meg. Mennyivel egyszerűbb volt még, amikor kijött egy borítóval, és az volt puha, vagy kemény fedeles változatban, nem igaz? :D Aztán jöttek a különféle könyves dobozok, és az ember eleinte szerette a speciális kiadásokat (színes lapszél, speciális dust jacket, naked cover, foiled minták, book plate, stencillezett szélek stb.) - és ezzel egyébként nem is lenne baj, mert időnként ugyan ki ne szeretne rendelni valamelyikőjüktől, - de számomra kicsit elmúlt a varázsa. :( Sokkal inkább érzem marketing fogásnak. Persze, itt is van kivétel, mikor megéri megvenni azt a különleges kiadást, mert egy igazi rajongónak ez egyszerűen kell. *-*

Amikor viszont kijött egy speciális kiadás a 10 éves  Csontvárosra, majd az Angyalra is, azt még logikusnak tartottam, mert mégiscsak mérföldkő egy író életében, mikor betölt egy évtizedet a könyve ❤

No, de akkor lássuk is, idén mivel várnak minket könyves berkekben! 


1. Illumicrate


Elsőként az Illumicrate jelentette be, hogy kiad egy speciális kiadást a Pokoli Szerkezetek trilógiából. Persze nem álltak meg itt, terveznek egy dobozt is mellé. (A könyvek borítója olyasmi lesz, mint a 10. évfordulóra készült változat.) Lesz még mellé 3 tárgy is, amelyet természetesen maga az írónő is jóváhagyott. A dobozt január 22-től lehetett előrendelni azoknak, akik aktív feliratkozók, illetve akik korábban már rendeltek valamilyen speciális dobozt, a nyilvánosság számára pedig január 31-től volt elérhető. A doboz ára £70. (shipping díj és vám? nélkül…)

https://www.facebook.com/illumicrate/posts/2753651944888354

 Megmondom őszintén, sokáig gondolkodtam rajta, hogy megrendeljem-e, de végül úgy döntöttem, hogy kihagyom. Első érv ellene az volt, hogy már van egy sima kiadású, és egy 10. évfordulós példányom is az Angyalból, és ha ezt is hozzácsaptam volna a gyűjteményemhez, akkor kaptam volna egy majdnem ugyanilyen kiadásút, csak más színben.  A tárgyakra viszont nagyon kíváncsi vagyok! *-*

Mostanában fogják elkezdeni kipostázni, szóval lassan láthatunk is pár fotót az instagramon! :) 



👀

Így néznek majd ki az Illumicrate féle kiadások. 

Összehasonlításképp mutatom a Csontváros és az Angyal 10. évfordulós változatát:



Itt még volt varázsa a különleges kiadásnak. 


Update: 06.03. Már sok képet látni instán a trilógiáról és a benne található elemekről. Íme egy:


the_bookish_life87 képe

Megmondom őszintén, örülök, hogy végül nem vettem meg a dobozt. Kétség kívűl szépek a könyvek, de ha jobban megfigyelitek, az eredeti (bár az is szintén speciális kiadású- és ugyancsak Illumicrate) Clockwork Angel könyv (a piros bal oldalon) sokkal magassabb, mint ez az új kiadású trilógia. És nekem pl. fontos lenne, hogy passzoljanak egymáshoz a kiadások, főleg ebben az esetben, mikor mindkét változat ugyanonnan van. Az írói levélre mondjuk fájna a fogam. 


Aztán a tárgyak: a kerámia váza a bal oldalon az még szuper ötlet volt, mert sokféleképpen lehet hasznosítani (kis virágot bele ültetni, ceruzatartóként használni, vagy, ahogy én is tettem egy korábbi változatával, könyvjelzőket tárolni benne.) Bár a képen nincs fent, de volt egy Herondale Crest enamel pin is benne. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, az ember még örül 1-2 pinnek, mikor egy-egy ilyen dobozt kézhez kap, de azt látom, hogy a pinek szinte már kötelező darabbá nőtték ki magukat az évek során. És ilyenkor már teli a padlás a szép, de porfogónak tökéletesen kiváló tárgyakhoz. Mert ha van odahaza egy pin banner, akkor oda kitűzi az ember és néha megcsodálja. De sajnos haszna nem sok van. Aztán benne volt még a dobozban a trilógia három főszereplője akril figura formájában. Ha jól látom, a Cassandra Jean-féle karakter rajzokat tették bele. A talpazat az ötletes, és külön jó, hogy Church ott van Jem lábánál. :) De megint csak porfogó. Bár a szebbik fajtából. 

Ide kattintva mindyjury1 képeit érhetitek el.

❤❤❤


2. LitJoy Crate


A LitJoy Crate is meglovagolja az árnyvadász hullámot, ők a Végzet Ereklyéi sorozatot fogják nekünk 
elhozni! Méghozzá augusztusban. Díszdobozos kiadásra lehet számítani, az első kötet dedikálva lesz az írónő által.  Valamint külön erre az eseményre illusztrált borítót fognak kapni. Lesz külön illusztráció a véglapokon, valamint Cassie kézzel írt kis cetliket hagy majd a könyvekben itt-ott. *-* Bónuszként minden könyv végébe tesznek 1-1 fejezetet a Shadowhunter Codex-ből.

A díszdobozos kiadás ára $245 USD lesz. 😱 (szállítás és egyéb ktg-ek előtt)

Update 07.13.

Ma kaptunk egy képet, hogyan is fognak kinézni a front coverek...amelyek @rjgualberto.art munkája. 


Valamint július 9-én elkezdték lerántani a leplet az árnyvadász elemekről. Az első két tárgy nem más, mint egy üvegtoll, (Steelie Pen, $29.99 USD ) amit tintába mártva lehet használni, valamint egy 3 párból álló zokni szett, (Pair - A Batai Socks Set $22.00 USD) parabatai nevekkel ellátva. 







Plusz pont, hogy a speciális tárgyakat könyvek nélkül is meg lehet rendelni. Mert bizony Cassie által jóváhagyott jóságok is lesznek a weboldalon! *-* Szám szerint 10+ féle tárgy. Ők  $15-$38. között lesznek. Július 9-től lesz betekintő, hogy ezek hogy fognak kinézni, szóval érdemes őket nyomon követni. 

A díszdoboz és/vagy a tárgyak rendelése augusztus 12-től elérhető mindenki számára, 11-től a feliratkozottaknak.

Ezt írták: 



Special Edition Books & Licensed Merchandise

Coming August 2021!

Attention Shadowhunters, Mundanes, Downworlders, and demons! We have the most epic of announcements! This August is the launch of the ✨officially licensed✨ LitJoy + Cassandra Clare Collection!

ABOUT THE BOOKS!


The LitJoy ©Cassandra Clare Collection will include a LitJoy Publishing Special Edition Book Box Set of The Mortal Instruments series 😱 and 10 NEW Shadowhunter-inspired items!


Included in the Box Set is all 6 books from The Mortal Instrument Series!

The first book, City of Bones, will be SIGNED by Cassie (eek!) on a fully illustrated signature page with art by @rina_ved

All 6 covers are fully illustrated, with art by @carloseqo and lettering by @rjgualberto.art!

Within each book, there are 2 beautifully illustrated TIP-IN PAGES with artwork by @gonzalom.art and @sophia_volovik (1 piece per artist per book)

Each book has a fully ILLUSTRATED END PAGES with artwork by @jjcanvas_art

Cassie has ANNOTATED each book! That’s right, Cassie’s handwritten notes will be featured throughout the whole series!

And of course, the set comes in a stunning SLIPCASE, illustrated by @eshpur!

BONUS! In the back of each book, we have included select chapters from the Shadowhunter Codex!!!


This incredible Book Box Set is priced at $245 USD, so make sure to save your Mundane cash and LitJoy points for this very special edition! Installment payments will be available through Klarna for U.S. purchases.


ABOUT THE COLLECTION ITEMS!


Along with the Book Box Set we will be releasing 10+ officially licensed products to our shop! Each item will be spoiled before sales open, so stay tuned! Items will be priced $15-$38.


The LitJoy ©Cassandra Clare Collection will launch August 11th to Lunacorns and August 12th to the public! Keep an eye out for sneak peeks and spoilers (starting July 9th - until sales launch)!



3. FairyLoot


Már meg sem lepődtem, mikor megláttam május 14-én a FairyLoot instáján, hogy ők a Gonosz Fortélyok trilógiát bújtatják új köntösbe @cassieclare1 és a  @simonkidsuk összefogásában. Ugyanis idén öt éves a Lady Midnight! *-* 

A kötetek kemény fedelesek lesznek, nagyon élénk színben fognak pompázni, és foil dust jacket-tel lesznek ellátva. A lapszélek kétszínűek és stencilezettek lesznek, amelyeken árnyvadász rúnák lesznek rajta. A véglapokon 1-1 art lesz a szereplőkről. Valamint tartalmaz majd könyvjelzőt is.  Az aláírása bele lesz nyomdázva a könyvekbe. 

A trilógia £69.50 GBP / $99.50 USD lesz. (szállítás és egyéb ktg-ek előtt)

Július 8-tól lehet előrendelni mindenkinek, az aktív feliratkozottak már 7-én a virtuális kosarukba tehetik. Előreláthatóan októberben tervezik a szállítást. 

Ezt írták:

🖤

This set includes exclusive hardcover editions of all three books in The Dark Artifices trilogy by Cassandra Clare: Lady Midnight, Lord of Shadows and Queen of Air and Darkness.

🖤

What is special about these editions?

✨ HARDCOVERS EDITIONS: All three books will be in hardcover!

✨ EXCLUSIVE COVERS: Bright and colourful colourways for each cover.

✨ FOIL DUST JACKETS: The dust jacket (pictured here) will be printed on a silver foil paper, giving it a shimmery effect!

✨ STENCIL & EDGES: Gorgeous two-coloured stencil edges with Shadowhunter runes in black with striking colours to compliment the covers.

✨ CUSTOM ENDPAPERS: Each book will have a different endpaper featuring character art by the one and only @arz28.

✨ RIBBON BOOKMARKS: A ribbon bookmark for each book.

✨ STAMP SIGNATURES: Every book will have Cassandra Clare’s signature stamped within.

🖤

This is NOT part of our normal monthly subscription box and if you wish to order a set, they will be available in the UK & US Fairy Trove (we ship to most countries worldwide). The Dark Artifices Deluxe Set will be available for £69.50 GBP / $99.50 USD + shipping and is expected to ship around October. Early Access emails will be sent to active subscribers on July 7th at 1pm BST,  and they will be available to the public on July 8th at 1pm BST the Fairy Trove. We have stocked up a lot for this set, and do not anticipate selling out in Early Access.

Update: 06.03. Kaptunk egy újabb képet a trilógia kinézetéről




Ti mit gondoltok ezekről az ajánlatokról? Szívesen tennétek a polcra egy sokadik kiadást a kedvenc(eitek)ből, vagy van egy határ, mikor már megálljt kellene parancsolni a pénztárcának? Ami talán felkeltette az érdeklődésemet, az a LitJoy Crate, de pont ő van a legmesszebb... :( 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések