Értékelés: Daisy Garrison: Six More Months of June

 Daisy Garrison: Six More Months of June


A NetGalley oldalán bukkantam rá erre a gyöngyszemre, és a borítója azonnal elvarázsolt. Szerencsére jóváhagyták a jelentkezésemet, így ez egy arc példány, amit olvastam.  Ezúttal is köszönöm szépen a lehetőseget!

Időközben megjelent a könyv, de nem sokkal később fogtam neki én sem. 


                                            Könyvinfók:

 Hodder Children's Books, 

London, 2024 (június 13.)

ASIN: B0CP9B1BPT

ekönyv 306 oldal


Fülszöveg:

The ​exhilarating highs and messy lows that encapsulate the end of high school come together in this immersive YA romance debut. With only one month of high school left, will Mina and Caplan risk their friendship for love, or stay just friends..?

Mina has a stern face, long braid, and an attitude that has only got worse since her dad died.

Caplan is the golden boy, complete with a vast social circle and an on-again/off-again girlfriend who hates Mina's guts.


They're neighbours and somehow, despite all their differences, have always understood each other the most. But then in the last few weeks of high school, everything turns on its head. It's a shock when Caplan's best-friend Quinn confesses he wants to take Mina to the prom. It's an even bigger shock when she says yes.

With the social hierarchy out the window and everybody on the brink of a new beginning, Mina finds herself opening up in ways she was too anxious to before. It turns out, everyone thinks she's pretty cool. But just because Mina's relationship with the world is changing, it doesn't mean anything has to change between her and Caplan's relationship. . . right?


✔ Opposites attract

✔ The girl/boy-next-door

✔ Intense chemistry

✔ Dual narrative

✔ Multi-dimensional side-characters

? Friends to lovers

Fülszöveg magyar fordításban:

A középiskola végét magában foglaló izgalmas csúcsok és zavaros mélypontok egyesülnek ebben a magával ragadó YA romantikus debütálásban. Már csak egy hónap van hátra a középiskolából, Mina és Caplan kockáztatják barátságukat a szerelemért, vagy csak barátok maradnak?


Minának szigorú arca, hosszú, befont haja van, és a hozzáállása csak romlott, mióta az apja meghalt.

Caplan az aranyfiú, széles társasági körrel és egy se veled, se nélküled kapcsolattal. Ráadásul a barátnője szívből gyűlöli Minát.


Ők ketten szomszédok, és valahogy minden különbségük ellenére mindig a legjobban megértették egymást. De aztán a középiskola utolsó heteiben minden a feje tetejére áll. Megdöbbentő, amikor Caplan legjobb barátja, Quinn bevallja, hogy el akarja vinni Minát a bálba. Még nagyobb sokk, amikor a lány igent mond.

Mivel a társadalmi hierarchia kilóg az ablakon, és mindenki az új kezdet küszöbén áll, Mina azon kapja magát, hogy megnyílik olyan módon, amihez korábban túlságosan feszült volt. Kiderül, hogy mindenki nagyon menőnek tartja. De csak azért, mert Mina kapcsolata a világgal megváltozik, ez nem jelenti azt, hogy bárminek is változnia kell közte és Caplan kapcsolata között. . . ugye?

✔ Az ellentétek vonzzák egymást

✔ A szomszéd lány/fiú

✔ Intenzív kémia

✔ Kettős narratíva

✔ Többdimenziós mellékkarakterek

? Barátok a szerelmeseknek?


"Here is the story of how Mina and I become friends. It starts with her being a child genius, and my being an evil little prick."


Véleményem: Tetszett a sztori, már vágytam egy középiskolai történetre, mert a sok fantasy könyv mellett ez egy üde kikapcsolódás volt. Első nekifutásra azt hihetné az ember, hogy ez egy sima hétköznapi tinik életét bemutató könyv lesz, de valójában ahogy egyre előrébb haladunk a cselekményben, úgy válik nyilvánvalóvá, hogy ennél jóval több. 

Két ember, akiket még kiskorukban sodort egymás mellé az élet, szinte elválaszthatatlan kötelék alakult ki közöttük. Nem is különbözhetnének jobban egymástól, és mégis tökéletesen kiegészítik egymást. Mina olvasni tanítja Caplant, a fiú pedig mindent megtesz, hogy biztonságban tudhassa a lányt. Telnek-múlnak az évek, és elérkeznek a középiskola utolsó hónapjához. Ekkor megváltoznak a dolgok, és egyikük sem tudja, mi a jó döntés...

Nosztalgikus hangulatba estem, mert olyan életszagú volt a középiskola, mint az én időmben. Itt is voltak a bully-k, meg menők, és voltunk páran, akik visszafogottak voltak, és piszkáltak egy darabig. Ha valaki szekálni akart, akkor mindegy, hogy mi volt a kiváltó oka... Meg ugye az érettségire felkészülés, a továbbtanulás kérdése, hogy milyen ruhában ballagjunk el... Sok-sok emlék, és milyen távolinak tűnik így visszagondolva... 

Ajánlom azoknak, akik szeretik a középiskolai történeteket, és szívesen nosztalgiáznak közben. Tőlem ez a könyv ★★★★☆ kapott. 



English review here:

I received an advanced copy of this book in exchange for an honest review. Thanks to NetGalley!

I liked the story, I was longing for a high school story because, besides the many fantasy books, this was a refreshing break. At first glance, one might think that this will be a book about the life of ordinary teenagers, but in fact, as we progress more and more in the plot, it becomes obvious that it is much more than that.

Two people who were brought together by life at an early age, an almost inseparable bond developed between them. They couldn't be more different and yet complement each other perfectly. Mina teaches Caplan to read, and the boy does everything he can to keep her safe. The years go by and it's the last month of high school. Then things change and neither of them knows what the right decision is...


I fell into a nostalgic mood because high school had the same sense of life as it did in my time. There were bullies here, and they were cool, and there were a few who were shy and teased for a while. If someone wanted to bully, it doesn't matter what the root cause was... And the question of preparing for graduation, further education, what clothes to wear to graduation... Many, many memories, and how distant it seems in retrospect...


I recommend it to those who like high school stories and enjoy being nostalgic. This book got ★★★★☆ from me.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések