Tanya Bird - The Royal Companion plusz a The Mentor értékelés

Aldarát eladja az anyja 16 éves korában Pandarus hercegnek, aki az öccsének, Tyronnak szánja őt. Fedora, a kompánia feje szárnyai alá veszi, megtanítja hogyan kell viselkednie, mit viseljen, milyen sminket viseljen, valamint nyelveket tanul, és történelmet.

Aznap, mikor Aldara búcsút int a családjának, találkozik sorstársával, Halival, így együtt kerülnek be a királyi kompániába. Itt van még jó pár lány, akik mind ugyanazért vannak ott. 
Gyakorlatilag ők a király és a hercegek ágyasai. Az ő szemszögükön keresztül bepillantást kapunk az életükbe: milyen kiszolgáltatottnak lenni, mindig mosolyogni, és társalogni a vendégekkel. Megtapasztalni, ha valaki közben teherbe esik, és számolni a következményekkel… 

Aldara hercege azonban más, mint bátyja, Pandarus. Első látásra szimpatizál a lánnyal, de neki mégsem az az elsődleges célja, hogy a lány az ágyasa legyen. Sőt, sokáig egyáltalán nem is kerül rá sor. 
Pandarus gonosz ember, egyik alkalommal ittas vendégeire bízza az ártatlan Aldarát, és meg lesz a következménye: még ha fizikailag meg is tud gyógyulni, vajon a lelki sebek be tudnak gyógyulni? ugyanis megerőszakolták szegényt, ketten is! :-( 
Izgalmas sorozat első része volt, kíváncsian várom a következő részt, amiben vajon boldog lesz főhősünk a herceggel? Szurkolok értük! *-* És ezúttal is a borító miatt vettem meg a könyvet :) 

A 1.5. rész egy kis szösszenet volt, ami tulajdonképp bemutatja Hali életét, és azt a napot, mikor első alkalommal találkozott Pandarus Herceggel a piacon. A lány önszántából lett a hercegé, mert így tudta biztosítani, hogy az érte kapott aranyból a családja hosszú időkre be van biztosítva. A visszatekintés után visszakanyarodunk az első rész cselekményeihez, ahol Fedora hajnalok hajnalán felébreszti őt, és felkészíti az utazásra, ugyanis Pandarus továbbadta őt a leendő szövetségese, King Jayr számára. Mentorrá lépett elő, így Halinak kell megtanítania az ott élő lányoknak mindazt, amit ő korábban tanult Fedora szárnyai alatt... Nincs könnyű dolga, hisz el sem tudott köszönni Aldarától, akivel közel álltak egymáshoz, testvérként szerették egymást. Viszont muszáj kitartania.
Fedora egész biztosan büszke lenne rá, ha látná, milyen jól helytáll a mentori szerepében. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések