Muti, mit olvasol! | Április 2.0

Deborah Hewitt

The ​Nightjar 

- The Nightjar 1. -




A következő olvasmányom áprilisban Deborah Hewitt: The ​Nightjar című könyve lett. Magyar nyelven is megjelent Lélekmadár címmel az Agave Könyvek gondozásában. Régóta várta már a kindle olvasómon, hogy sorra kerülhessen, így az idei várólistámra már felírtam. Viszont nem tudtam dönteni, melyiket válasszam a TBR-listámról, így kisorsoltam online :D Van egy - biztos több ilyen oldal is akad - oldal, ahol beállíthatod, hány szám közül sorsoljon ki neked és a többit el is végzi helyetted. Menő! :D 

Könyvinfók:

 Tor Books, New York, 2019 

480 oldal · ASIN: B07LF62K8H

Címék: 21. század, angol nyelvű, angol szerző, fantasy, gyilkosság, halál, kortárs, madarak, mágia, mitológia, női főszereplő, regény, rejtély, sorozat része, urban fantasy.

Fülszöveg:


Minden ​világ beleremeg, amikor a varázslat szárnyra kap


Alice Wyndhamet gyermekkora óta képzeletbeli madarak keserítik… majd egy napon bekopogtat az ajtaján a rejtélyes Crowley, akitől megtudja, hogy különleges képességgel bír: a látomásaiban a lélekmadarakat, az emberek lelkét őrző mitikus lényeket látja. Megtudja ezen kívül a férfitól azt is, hogy üldözőbe vette egy titkos társaság, amely célja, hogy az ő különös képességét felhasználva kiirtson minden mágikus lényt a világból.

Alice élete egyik pillanatról a másikra megváltozik, menekülni kényszerül. Megmentőjével átkel London mágikus oldalára, a finn mítoszok istenei által emelt Varjútanya városába. Itt idővel nem csak jobban megismeri varázslatos örökségét, de arra is rájön, hogy az őt körülvevő rejtélyek legnagyobbikát épp a saját lélekmadara őrzi.

A brit Deborah Hewitt bemutatkozó regénye a klasszikus urban fantasy zsánere előtt tiszteleg, hangulatában és világépítésében ügyesen idézi fel Neil Gaiman és Ben Aaronovitch korai munkásságát.



Végül jöjjön az olvasónaplóba készített dekorációról egy közeli kép  ^_^

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések