Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Five Feet Apart értékelés

Nagyszerű könyv, tele élni akarással, és versengés az idővel. Amiből egy CF-esnek eléggé kevés van. Már a könyv előtt is hallottam róla, nagyon aljas egy betegség. :(

Imádtam Stellát, egy igazi kis főnök ^_^ Kiskora óta szinte első számú otthona a kórház. Poe, aki a legjobb barátja, szintén itt ismerte meg, és már öreg motorosok mindketten a CF-esek világában. A lány számára az jelenti a biztonságot, ha mindent előre megtervez, pontokba szed, és aszerint halad. No de mi van akkor, ha a számításába egy ismeretlen csöppen bele?

Ez az ismeretlen Will, aki ráadásul roppant helyes, és titokzatos is egyben. Ám sajnos ő is CF-es, plusz B. Cepacia-ja is van, ami lehetetlenné teszi számára, hogy felkerülhessen a várólistára. És ha mindez nem volna elég, a puszta jelenléte is halálos kimenetelű lehet akár mindkettejük számára. Így Barb, a kórház dolgozója kijelenti, hogy 6 feet apart, vagyis 6 lábnyi távolságra kell, hogy legyenek egymástól. Ez borzasztó. Főleg, ha a szimpátia kölcsönös, és hamar szerelemmé növi ki magát.



Kedvenc részeim:

✿ mikor Stella 'elbánt' Will-el a tetőn XD -> kivette a bankjegyet a biztonsági ajtóból
✿ ajtó alatt becsúsztatott levelek
✿ Will éneke :D Cuki
✿ a "randijuk"
✿ mikor a biliárd bottal leméri az 5 láb távot Stella :D
✿ Will lufis ajándéka, minden jellel közelebb kerül a meglepetéshez :)
✿ a szülinapi party *-*

Szívszorító egy történet, de nagyon szépen lett megírva.

Idézetek:

"But before I can open the double doors, a room door swings open next to me, and I turn my head in surprise to see the profile of a tall, thin boy I’ve never seen before. He’s standing in the doorway of room 315, holding a sketchbook in one hand and a charcoal pencil in the other, a white hospital bracelet like mine wrapped around his wrist. I stop dead."

...

“Oh, I get it. I’m so good looking you can’t even string a sentence together.” That annoys her enough to get a response. “Shouldn’t you be procuring rooms for your ‘guests’?” she snaps, turning to face me as she angrily pulls her face mask off. She takes me off guard for a second, and I laugh, surprised by how up-front she is. That really pisses her off."

...

"I’ve been up all night watching her videos, one after the other. It’s been a Stella Grant marathon, even with the lame CF content. Scanning the sidebar, I click on the next one."

...


" I pull out a carefully folded piece of paper, opening it all the way up to reveal a cartoon drawing done entirely in crayon. A tall boy with wavy hair is facing a short girl, black crayon labeling them as Will and Stella. I smile as I notice the tiny pink hearts floating above their heads, chuckling at the giant arrow in between reading “FIVE FEET AT ALL TIMES” in big, bright-red letters."

...

"I smile at her, but she doesn’t smile back. “Yep! Lucky number eighteen.” “Will!” she says, stomping her foot, upset. “I don’t have a present for you!” Can she get any cuter?"

...

"We smile at each other, and even though there are a million reasons why I shouldn’t, looking at her now, I can’t help feeling like I’m falling in love with her."

...

Már megyek is, és megnézem a filmet a netflixen!



A könyvet is nagyon szerettem, nagyon- nagyon szép és egyben szívfacsaró egy történetet ismerhettünk meg Stella és Will szemén keresztül. NO de látni is mindezt filmen? No, itt tört el nálam a mécses. Olyan nagyon szerettem volna, hogy minden CF-es meggyógyuljon!
És Poe… :(
Plusz a vége... :(
Ami viszont tetszett, hogy elég könyv hű volt a film, a szereposztás is zseniális volt, szóval nekem nagyon tetszett. Mondjuk a 8 hónappal későbbi jelenetet azt még beletehették volna.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések