Sara Pennypacker: Pax - értékelés

Nem találom a szavakat… 
Egyszerre volt gyönyörű és szívfacsaróan szomorú ez a történet. 

Peter és Pax, a kis róka elválaszthatatlanok, míg nem egy nap az apja bevonul a seregbe, és arra kötelezi a fiát, hogy a rókát visszavigyék az erdőbe… 
Így is tettek. De amint elhagyták az erdőt az apjával a fiú tudja, hogy hatalmas hibát követtek el…
 (És rögtön ennél a résznél majdnem el is sírtam magam… Soha nem akarok ilyen helyzetbe kerülni! Mondjuk én nem hagynám el (ha volna) bármilyen kis kedvencem, az is biztos. ) 
Peter közben a nagyapjához kerül, míg az apjának távol kell lennie.

A történetet váltott szemszögben olvashatjuk, hol Pax érzéseit, kalandjait követhetjük figyelemmel, hol pedig Peterét.

Pax nem érti a dolgot, Peter az ő embere, aki soha nem hagyná magára… de hova lett? Biztosan vissza fog érte jönni! És mindvégig élteti a remény. Közben kalandokba keveredik, és megismerkedik más rókákkal is ^_^ Köztük a rangidős Grey-jel, Bristle-lel és kisöccsével, Runttal is.

A háború pedig közben megy előre és nem kivételezik senkivel sem…


Peter még szinte ki sem csomagolt nagyapjánál, máris tervet szövöget Pax visszaszerzésére. A fiú is számos kalandba keveredik, és megismerkedik a kivülálló Volával, aki korábban harcolt a háborúban, de már régóta egyedül él. És sokat tanulnak egymástól abban rövid együtt töltött időszakban, amíg Peter lábadozik a sérült bokája miatt (aucs!)









A könyv gyönyörű szép illusztrációkkal van tele, nagyon tetszettek a közbeszúrt rajzocskák, főleg a rókásak. *-* 
A vége pont úgy volt jó, és helyes, de akkor is nehéz volt elfogadni/elolvasni.

💓💓💓


Ajánlom mindenkinek, aki szereti az állatokat, a természetet, és aki szereti azokat a könyveket, amik tanulságosak és van mondanivalója.

Itt találtam a könyvről egy szuper könyves trailert:



Idézetek a könyvből:

"Approaching the meadow from the forrest above, Grey stopped suddenly, nose in the air. Again. He lifted his muzzle to test the scent more carefully. Stronger
Pax, already hesitant, tensed. 
Grey hurried to the edge of the trees. A loner is challenging me. He wants this territory, but his display is for the young vixen's benefit – she will choose a mate this winter. 
Pax followed and took in the scene below him. Four foxes dotted the meadow. Bristle and Runt stood together, their black-tipped ears pricked forward warily toward the other two, who faced each other on a ledge of rock, halfway down."

...
So which is it? You going back for your home or for your pet?" 
„They're the same thing,” Peter said, the answer sudden and sure, although a surprise to him."

...

"Inside. It's time to get you off that foot. And I suspect you're hungry, Mr. Not-exactly-running-away-from-home, No-bat Peter."

...
"It had the word 'Paxton' sewn on the label. I was seven then, and I figured, 'Paxton,' that's a good name. It had an X in it, like 'fox' you know? But now…"

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések