Alex Tully - Beautiful Chaos - értékelés


Amíg az átlagos tizenhét évesek részmunkaidőben dolgoznak, addig  Brady O'Conell az édesapjának segít. Ebben nem is volna kivetnivaló, ám ebben az esetben nem egy átlagos szívességre kell gondolni, ugyanis a papa üzletelget régi jó cimboráival, és mivel egy autóbalesetben megsérült, így fia, Brady a közvetítő. Komoly pénzek forognak kockán, de a fogadások már csak így mennek..

Egyik alkalommal, mikor a szokásos körútjára indul a fiú, hiába várja az egyik törzsemberüket, Mr. Suttont... azonban az idő telik, és pont aznap kellene korábban elindulnia Bradynek haverjával, Jay-jel egy koncertre, VIP jeggyel, meg minden. Szóval vissza nem térő alkalom. Ezért elhatározza, hogy felkeresi Mr. Suttont, és a kezébe nyomja a pénzzel teli borítékot, és már mehet is az éjszakába szórakozni..

Végül Brady, megállt a ház előtt, és már majdnem betette a borítékot a postaládába, amikor megjelent előtte egy lány, akit Vivienne-nek hívtak. Brady egészen addig a pillanatig azt hitte, hogy szerencsésen megoldotta a dolgot azzal, hogy Mr. Sutton lányának odaadta a borítékot, így a probléma megoldva. Ám, amikor hazaér a koncertről, a dolgok villámgyorsan fordulnak a lehető legrosszabbra... Ugyanis Mr. Suttonnak nincs lánya!!! Főhet a feje a fiúnak, oda a pénz, és vissza kell szereznie a borítékot minél hamarabb... 
Szerencséjére, a barátja, Jay gyorsan kinyomozta, hogy a lány Mr. Sutton fiának, Chadnek a barátnője, így viszonylag hamar a nyomára bukkannak. De a probléma ezzel még nem oldódott meg, ugyanis a lány, mivel egy csúnya szakításon volt túl Chaddel, ezért elfelejtette a borítékot a postaládába tenni, ezért hazavitte magával, majd gondosan elrejtette a szobájában, ahol azt gondolta, nem találja meg senki...persze a legjobb barátnőjét, Kendrát azért beavatta a titokba, és azt tervezték, hogy majd szépen megállnak a ház előtt és visszateszik a borítékot. 

Ha mindez nem lenne elég, miután találkozott Brady Vivienne-nel, hiába mentek haza, mert a boríték szőrén-szálán eltűnt... Vivienne mamája pont lomtalanított a szobájában, és elvitte a rózsaszín, V-mintás táskáját egy használt-ruha kereskedés-félébe. Amibe természetesen ott figyelt a pénzzel teli boríték és még valami, egy Napló, amelyet egy Vivienne számára nagyon kedves nénike írt, és adott neki, még az idősek otthonában, ahol a lány iskola után dolgozik. Szóval ez a két fiatal mágnesként vonzza a bajt...
Másnap első dolguk bemenni a kereskedésbe, hogy felkutassák a táskáját. Szépen lassan kezdenek érezni valamit egymás iránt, és pont ez a lehetetlen történet az oka annak, hogy megismreték egymást. Ha a táska nem is lett meg, legalább kaptak a pénztárostól tippet, hogy hol keressék tovább...Kalandos, és humoros történet, túl sok csavarral. :D 

Idézetek:

"At six o’clock on Thursdays, at McGuire’s Pub on Bridge Street, Brady O’Connell was the most important person in the world."

..

"Now what? Should I just go knock on the door?” he asked Jay. “You’re kidding, right? How can you be so smart and so stupid at the same time?” Jay shook his head. “Not a good idea, genius. Try explaining to Mrs. Sutton who you are.” “I’m regretting this decision already.” Brady’s eyes found the mailbox at the end of the driveway, sitting on a square pedestal made of matching brick. “I guess maybe I could put it in the mailbox.”

..

"She couldn’t look away. He suddenly stepped closer until they were only inches apart. He was so close she could see a small scar on his left cheek and she could smell his faint scent of soap and mint. He gave her a crooked grin and put his hand on her shoulder. Her legs suddenly felt hollow, her stomach flip-flopped, and her heart pounded in her chest. Surrounded by garbage and gunk, knee-high in people’s unwanted crap, it was the most romantic moment, in the most unromantic of places."

..


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések