Tales From the Shadowhunter Academy értékelés


Remek ötlet volt indítani egy külön sorozatot Simonnal. Magyarul már megvan az egész sorozat ( hála az én Drága Anyukámnak, aki folyamatosan vette meg nekem a részeket) Így muszáj volt megvennem az angol változatát is, ami ráadásul mindössze egy könyv, benne mind a tíz résszel! *-* + poszter is van hozzá!
Karácsonyi ajándék volt tőlem, magamnak! :D Boldogság van! :) tudom, tudom, a képminősége nem a legjobb...




Értékelés röviden:

Itt az első részben nyomon követhetjük, hogyan boldogul Simon az árnyvadász akadémián Clary és a többiek nélkül. Ami valljuk be, nem nehéz, hisz nem is emlékszik rájuk.

A 2. részben Simon már két hónapja tagja az árnyvadász akadémiának. Őt és még néhány társát kiválasztják életük első vadászatára… Emlékfoszlányokba tud csak kapaszkodni, még mindig nem régi önmaga. Megtud némi infót a Herondale családdal kapcsolatban. Nem várt látogatói is érkeznek hozzá. 
Izgalmas volt ez a rész is, külön tetszett a kis betekintő a Lady Midnightba.

3. rész: Egyszerűen IMÁDTAM! Így, csupa nagybetűvel. Határozottan ez a kedvenc részem az eddigi részek közül. Jó fogás volt Cassie-től, hogy eddig minden részben szerepelt egy-egy korábbi szereplő, legyen az A végzet ereklyéiből,vagy a Pokoli szerkezetekből. Jó volt ismét az 1800-as évek Londonjában kalandozni. *_*

4. Ismét betekinthettünk a múltba, ezúttal James Herondale-t leshettük meg fiatalon, az akadémián, ahol nem volt könnyű dolga a beilleszkedéssel. Rendkívül zárkózott volt, a könyvek voltak számára a legjobb társaság. Nem zavarta nagyon a magány, noha szeretett volna barátkozni. Egészen addig a napig, amíg túl nem élt egy felé száguldó faltörő kost. Utána minden más lett, de ekkor sem futamodott meg. És amikor nem hitt már benne, még barátokra is lelt. Simon elgondolkodott rajta, vajon Clary szívesen lenne-e az ő parabataia.

5. Mint a korábbi részekben, úgy most is betekinthettünk a múltba, ezúttal Robert Lightwood szemszögéből. Láthattuk a kör megalakulását, közelebbről megismerhettük a kör tagjait. Simon már közben egy éve az akadémia tanulója,és egyre csak Isabelle után vágyódik, aki pedig próbára teszi őt.

6. Mint eddig mindig,most is volt egy vendég előadó az akadémián. Helen Blackthorn mesélt származásról a diákoknak, hogy hogyan csalták tőrbe apját és annak testvérét a tündérek. Cserébe összeházasodhat majd szerelmével, Aline-nel. Izzy és Simon ismét kerülgetik egymást, mint macska a forró kását. Tetszett a randijuk, nagy nehezen, de csak összejöttek végre! :-)

7. Simon társaival az erdőben van, amikor George vezetésével túl közel kerül a tündérek határvonalához, és Simon megpróbálja figyelmeztetni, hogy álljon meg, de ehelyett Simon lova túljut a határon, így elrabolják őt a tündérek…ráadásul aznap van Helen és Aline esküvője is. 
Közben találkozik Mark Blackthornnal, Helen testvérével, aki a Vadűzés miatt (meg egyébként is) száműzve van távol az otthonától, ráadásul a Klávé sem tart rá igényt. Ennek ellenére (vagy éppen ezért) Mark segít Simonnak megszökni. Simon fejében már egy ideje motoszkál a gondolat, hogy az ő generációjának sokkal jobbnak kell lennie, legalábbis ami az árnyvadászokat illeti.

8. Emma és Julian parabatai szertartásának lehetünk tanúi, vagyis Simon :-)

9. Családi idill, harmónia és boldogság. Nagyjából ezek jellemezték az aktuális részt. Tetszett nagyon ^_^ Főleg Malec volt nagyon cuki. Jól kezelik a kialakult helyzetet, remek csapatjátékosok. 
10. Eljön a felemelkedés ideje, de nem mindenkinek sikerül :-( Pedig hogy drukkoltam, hogy mindenki menjen át sikeresen a „vizsgán”.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések