Cassandra Clare idén is ellátogat az Egyesült Királyságba

 Cassandra Clare is azok közé az írók közé tartozik, akik az eddig megírt könyveik sikere után valami újra vágynak. Cassie legújabb könyve, ami nem árnyvadász témájú, idén október 10-én jelenik meg,  Sword Catcher néven, és ez egy több részből álló sorozat lesz. Kíváncsian várom, hova repít el minket gondolatban az írónő, mert nagyon érdekesnek hangzik a fülszöveg alapján. 


Nem is volt kétségem afelől, hogy egyből többféle kiadás közül is választhatunk. Ez itt például a Waterstones különleges kiadása. (Ezt rendeltem elő én is. Erről kicsit később bővebben) Fekete lapszél, bélyegzett táblák*/ és az arany színvilág jellemzi. [stamped boards and gold colourway]

*Bővebben a jelentése: "A keménykötésű könyv borítójának általános kifejezése. A „táblák” kifejezés a könyv külső oldalán a papír- vagy szövetborítás alatti vastag kartonra utal. Az erre a célra gyártott és felhasznált kartont irattartó táblának nevezik." Forrás

Könyvkiadási infók:

Publisher: Pan Macmillan

ISBN: 2928377167592

Number of pages: 480

Dimensions: 234 x 153 mm

Előrendelhető a Waterstones oldalán.  £22.00, október 10-én jelenik meg. 


Fülszöveg:

Two outcasts find themselves at the center of world-altering change in the start of a riveting epic fantasy series from the No. 1 the New York Times bestselling author of The Shadowhunter Chronicles./Két számkivetett találja magát a világot megváltoztató változás középpontjában a The Shadowhunter Chronicles című New York Times bestseller 1. számú szerzőjének lenyűgöző epikus fantasy sorozatának kezdetén.


In the vibrant city-state of Castellane, the richest of nobles and the most debauched of criminals have one thing in common: the constant search for wealth, power, and the next hedonistic thrill./A nyüzsgő Castellane városállamban a leggazdagabb nemesekben és a legelvetemültebb bűnözőkben van egy közös vonás: a gazdagság, a hatalom és a következő hedonista izgalom folyamatos keresése.



Kel is an orphan, stolen from the life he knew to become the Sword-Catcher-the body-double of a royal heir, Prince Conor Aurelian. He has been raised alongside the prince, trained in every aspect of combat and statecraft. He and Conor are close as brothers, but Kel knows he has one destiny: to die for Conor. No other future is possible./Kel egy árva, akit elloptak abból az életből, amelyről tudta, hogy kardfogó lesz – egy királyi örökös, Conor Aurelian herceg testének kettőse. dublőre. A herceg mellett nevelkedett, a harc és az állammesterség minden területére kiképzett. Ő és Conor testvérként közel állnak egymáshoz, de Kel tudja, hogy egy sorsa van: meghalni Conorért. Más jövő nem lehetséges.


Lin Caster is one of the Ashkar, a small community who still possess magical abilities. By law, they must live behind walls in the city, but Lin, a physician, ventures out to tend to the sick and dying of Castellane. Despite her skills, she cannot heal her best friend Mariam without access to forbidden knowledge./Lin Caster az Ashkarok egyike, egy kis közösség, akik még mindig mágikus képességekkel rendelkeznek. A törvény szerint falak mögött kell élniük a városban, de Lin, aki egy orvos elvállalja, hogy ellátja Castellane betegeit és haldoklóit. Képességei ellenére nem tudja meggyógyítani legjobb barátját, Mariamet, ha nem jut hozzá tiltott tudáshoz.


After a failed assassination attempt brings Lin and Kel together, they are drawn into the web of the mysterious Ragpicker King, the criminal ruler of Castellane's underworld. He offers them each what they want most; but as they descend into his world of intrigue and shadow, they discover a conspiracy of corruption that reaches from the darkest gutters of Castellane to the highest tower of its palaces. As long-kept secrets begin to unravel, they must ask themselves: Is knowledge worth the price of betrayal? Can forbidden love bring down a kingdom? And will Lin and Kel's discoveries plunge their nation into war-and the world into chaos?/Miután egy sikertelen merénylet összehozza Lint és Kelt, a titokzatos Ragpicker King, Castellane alvilágának bűnöző uralkodója hálójába kerülnek. Mindenkinek azt kínálja, amit a legjobban akarnak; de ahogy leereszkednek az intrikák és árnyékok világába, felfedeznek egy korrupciós összeesküvést, amely Castellane legsötétebb ereszcsatornáitól egészen palotái legmagasabb tornyáig terjed. Ahogy a régóta őrzött titkok kezdenek feltárulni, meg kell kérdezniük maguktól: Megéri-e a tudás az árulás árát? A tiltott szerelem lerombolhatja a királyságot? És Lin és Kel felfedezései háborúba sodorják nemzetüket, a világot pedig káoszba?

/Google fordítót használtam, 1-2 helyen módosítottam picit./


Ez pedig a sima borítós kiadás. Igazából nehéz eldönteni, hogy melyik a szebb, mindkettő nagyon vonzza a tekintetet. 

Könyvinfók:

Publisher: Pan Macmillan

ISBN: 9781529001389

Number of pages: 624

Dimensions: 234 x 153 mm

Előrendelhető a Waterstones oldalán.  £22.00, szintén október 10-én jelenik meg. 

Ezen kívűl elérhető lesz még nagyon sok helyen. Érdemes szétnézni, mert van, ahol olcsóbban előrendelhető. (Jelen pillanatban az UK-s amazonon £15 Persze, ez még változhat.)


Aztán van itt még egy gyöngyszem! Ezt a Forbidden Planet oldaláról lehet előrendelni:


Könyvinfók:

Sword Catcher (Forbidden Planet Exclusive Digitally Signed Edition Hardcover)

Publisher: Tor

ISBN: 9781529001389

£22.00

Katt ide, ha megnéznéd a Forbidden Planet weboldalát!










Mióta elcsendesedtek a Covid19 körüli dolgok, ismét lehetőség van személyesen találkozni a kedvenc színészeinkkel, íróinkkal. Tavaly a YALC-on már találkoztam Cassandra Clare-rel, és életem egyik álma vált így valóra. Főleg úgy, hogy bár 2016 óta Londonban élünk, egymást követő 3 alkalommal is lemaradtam a vele kapcsolatos könyves találkozókról. 2020-ban meg jött a Covid, szóval nem sok esélyt láttam arra, hogy a közeljövőben találkozni fogok vele és más, számomra kedves íróval.


Idén két alkalommal is lesz lehetősèg Cassie-vel találkozni Londonban. Ebből az egyik október 25-én lesz. Az eventeket a Waterstones szervezi. A jegy £30, ez belépőjegy és a könyv ára is egyben. nagyon megéri. De volt csak sima belépőjegy is, az £12 volt. Mielőtt még elfogytak volna a jegyek, sikerült vennem egyet! *-* Természetesen fogok írni róla élménybeszámolót! ;-)


An Evening with Cassandra Clare


A Waterstones event oldalán ezt lehet olvasni:

Tickets £30 includes entry and a Waterstones Exclusive Edition of Sword Catcher (RRP £22), available for collection on the night. Please note: Cassandra Clare will take part in a book signing after the event, but due to time restrictions at the venue, Cassandra will only be able to sign and dedicate one copy of Sword Catcher per ticket holder. Due to the time constraints, we won't be able to accommodate selfies, but staff will be on hand to take your camera/phone to get a non-candid photo of you with Cassandra whilst she signs your book. Please note only ONE photo per ticket holder permitted due to timing restrictions./
A 30 GBP értékű jegyek tartalmazzák a belépőt és a Waterstones Exclusive Edition of Sword Catchert (RRP 22 GBP), amely az este folyamán átvehető lesz. Figyelem: Cassandra Clare részt vesz az esemény utáni könyvdedikáláson, de a helyszín időkorlátja miatt Cassandra csak egy példányt tud aláírni személyenként. Az idő szűkössége miatt nem tudunk szelfiket készíteni, de a személyzet készen áll majd segíteni a fényképezőgépedet/telefonodat használva, hogy egy nem profi fényképet készítsenek rólad Cassandrával közösen, miközben aláírja a könyvet. Felhívjuk figyelmét, hogy az időkorlátozás miatt jegytulajdonosonként csak EGY fotó engedélyezett.

- London

Wednesday 25th October 2023

19:00 at St. James’s Church, 197 Piccadilly, London, W1J 9LL

£30 SOLD OUT

- Edinburgh

Thursday 26th October 2023

18:30 at Assembly Roxy, 2 Roxburgh Pl, Edinburgh, EH8 9SU

£30 vagy £12 --> MÉG VANNAK JEGYEK!!!

 - Liverpool

Friday 27th October 2023
18:30 at Tung Auditorium, 60 Oxford St, Liverpool, L7 3NY


 - London

MCM ComiCon with Forbidden Planet
Saturday, 28th October 2023
Royal Victoria Dock, 1 Western Gateway, London, United Kingdom

 - Bath

Monday, 30th October 2023
18:30 St. Swithins with Toppings & Co
£22

St. Swithin’s Church
37 The Paragon
Bath, BA1 5LY United Kingdom

További eventek Cassie official website-ján tekinthetőek meg!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések