Jessica Brockmole - Letters from Skye értékelés


Milyen jól tettem, hogy megvettem! Egy csoda volt ez a könyv. Ráadásul levélregény, ami az egyik kedvenc műfajom *-*
Bár féltem, hogy a háború rányomja bélyegét a hangulatra, mégsem így lett. Elspeth olyan szeretettel van Skye-ról, a szigetről, ahol él, hogy rögtön a szívembe zártam én is. No meg ki nem szeretné legalább egyszer megcsodálni a hely szépségeit, csodáit?
Csupa izgalom, remény, és aggódás jellemezte a történetet. Teljes joggal, hisz a háború az nem tréfa dolog.

Dióhéjban:
1912-ben Elspeth Dunn, az akkori fiatal költőnő megkapja élete első rajongói levelét, ráadásul rögtön Amerikából!, amelyre válaszol is az ifjú David Grahamnek. Ám itt nem fejeződik be a történet, ugyanis rendszeressé válik a levelezésük. 

Közben Elspeth férje, Iain odavan szolgálatot teljesíteni, alig tudni róla valamit, és bár eleinte nem vallaná be, de már nem úgy tekint rá, mint akihez egykor hozzáment feleségül. Jobban aggódik levelezőtársáért, Davey-ért, aki szintén a fronton köt ki. Annyira, hogy egy nap félreteszi a víztől való félelmét, és életében először hajóra száll, hogy láthassa őt.

A történet két idősíkban játszódik, az egyik 1912-ben indul Elspethtel és Daveyvel, a másik 1940-ben, ekkor Margaret és Paul levelezését követhetjük nyomon javarészt. Felváltva olvashatjuk a két pár levelezését. Margaret pont olyan makacs és kíváncsi, mint édesanyja, így mikor neki nyoma vesz, azonnal a keresésére indul. Rájön, hogy semmit sem tud róla a születése előtti időkről, vagy arról, hogy ki lehet az édesapja. Csupa talány és kérdés, amelyre szorgalmasan keresi a választ. 

Idézetek: 

My isle is off the northwest coast of Scotland. A wild, pagan, green place of such beauty that I couldn’t imagine being anywhere else. Enclosed is a picture of Peinchorran, where I live, with my cottage nestled between the hills around the loch.


...

Really, though, Davey, you have passion. There’s something out there for you. Hold fast to that hope. You’ll find it. 

Elspeth

...


Chicago, Illinois, U.S.A. 

April 28, 1914 

Dear Sue, Plans are afoot! Itineraries are set, tickets are bought, rooms at the Langham in London booked, and I am ready to step on that boat. The question is, dear Sue, are you? Surely you are just as curious as I am to see who is at the other end of that pen-and-paper. You’re both scientist and artist, realist and dreamer. Curiosity is your middle name. 

David

...


You were waiting in St. Mary’s Cathedral to meet an ideal of Elspeth Dunn. I didn’t want you to be disappointed with the real thing. What if you thought I was too short? Or too old? Or you didn’t like the sound of my voice? I just want to keep things the way they are, where I’m mysterious and, I hope, interesting.

...

‘So you went to finally meet your American?’ I just about fainted.

...

 katt ide

A képre kattintva az amazon UK-s oldalára jutsz, ahol £1.99-ért elérhető e-könyv változata.



És itt látható a könyv trailere, amelyet Deszy feliratozott
:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések