Értékelés: Catherine Doyle · Katherine Webber - Twin Crowns trilógia

 Catherine Doyle · Katherine Webber

Burning ​Crowns

👑Twin Crowns trilogy👑



🎕 A virágkeret a képeimen a  pngtree.com oldalról származik. 🎕

👑👑👑👑👑👑

One 

THORNE.

Two 

PRINCESSES.

👑👑👑👑👑👑

A Twin Crowns sorozat már az első részével belpota magát a szívembe, és helyett kapott a kedvenceim mellett.  *-* Imádtam az elejétől a végéig! Rögtön beindult a cselekmény a könyvben, így nem volt egy pillanatnyi szusszanás sem. Váltott nézőpontos a történet, hol Wren, hol pedig Rose szemszögén át olvashatjuk a könyvet. Régen szórakoztam már ilyen jól! Nagyon jól tettem, amikor megrendeltem a második részét, mert kérdés akadt bőven. 

A születésükkor elválasztott ikrek, Rose és Wren története ez, ami majd' tizennyolc évvel később játszódk. Wrent Orthában egész életében arra képezték ki, élén a nagyanyja, Banba, hogy egy napon átvegye ikertestvére, Rose helyét az Anadawn palotában, és megszerezze a koronát. Így szerezve vissza az egykor a boszorkányok helyeként uralt helyet. 

Shen Lo és Wren zökkenőmentesen rabolják el az alvó Rose-t a palotából, majd Wren rögtön átveszi a helyét. Mire Rose magához tér, addig a sivatag kellős közepén van egy helyes bandita és egy ló társaságában. Rengeteg vicces párbeszéd zajlik köztük, imádtam minden sorát! 

Rose és Shen Lo nagyon emlékeztetett Cressre és Thorne-re a Cinder krónikákból.

Wren és Tor meg inkább Winterre és Jacintra hasonlított. Biztos vagyok benne, hogy sokaknak fog tetszeni.


👑 Twin Crowns 👑


'Will you catch me if I fall?'

'No, but I'll wave at you on your way down.'"


 

A Fairyloot-féle kiadás *-*

👑👑👑

Időközben magyarul is megjelent az első része Ikerkoronák címmel. :) Nagyon örülök, hogy a könyvmolyképző gondozásában jelent meg. ❤

Fülszöveg:


Két ​hercegnő. Egy trón. Mi baj lehet belőle?

Nagy tét forog kockán az ikerhercegnőkről szóló fantasy-romkomban. A lányokat születésükkor elválasztották egymástól – az egyiket koronahercegnőként nevelik, a másikat pedig még csecsemőként elrabolják.

Wren Greenrock mindig is tudta, hogy egy napon majd csellel fog trónra lépni. Születésétől fogva arra képezték ki, hogy visszatérjen a palotába, és megbosszulja szülei halálát, ezért

mindent megtesz, hogy királynő legyen, és megvédje a boszorkányok közösségét, ahol felnőtt. Vagyis megtenne, ha egy bizonyos katona vonzó külseje nem terelné el folyton a figyelmét, és ha a vakmerő varázslatai nem sodornák állandóan bajba…

Rose Valhart hercegnő tudja, hogy a hatalommal felelősség is jár – és nem hagyja, hogy olyan apróságok a kötelessége útjába álljanak, mint hogy a sivatagban ébred egy rendkívül szemtelen (és nagyon jóképű) bandita társaságában. A palotán kívüli élet azonban szebb és zabolátlanabb, mint azt valaha is képzelte volna, és még az is lehet, hogy a rettegett boszorkányok személyében megkapja azt a családot, amire mindig is vágyott.

Ám ahogy közeledik a koronázás napja, egy régi ellenségük azon munkálkodik, hogy egyik hercegnőnek se sikerüljön elérni a célját.

Vajon végül ki ragadja magához a hatalmat, és kinek a fejére kerül a korona?

Avass vele új kedvencet!


👑 Cursed Crowns 👑


“Stay awake, Rose,” said Shen’s voice in her ear. “We’re almost there.”

“Mmm,” she murmured. “You smell good.”

Shen chuckled. “I doubt that. We’ve been on the road for two days.”

“You always smell good to me,” said Rose with a giggle.

“Yeah, she’s definitely poisoned,” said Kai.

 

a Waterstones speciális kiadás - Rose változat 


Hasonlóan lebilincselő olvasmány volt, mint az első része. Bíztam benne, hogy sikerül ugyanúgy hatalmába kerítenie, mint ahogyan azt a Twin Crowns is tette. Szerencsére izgalmakban és kalandokban most sem volt hiány.

A koronázás után sem minden fenékig tejfel, ugyanis nagyon sokan boszorkányellenesek, és valaki a háttérben mozgalmat hoz létre, amely komoly fenyegetést hozhat az ikrek és a többi boszorkány számára…

Míg Rose a Royal turnét tervezi, addig Wren a nagyanyját megy el az éj leple alatt kiszabadítani. Ráadásul Shen öröksége és is napfényre derül- khm, eléggé szó szerint. :D
Kai roppant idegesítő egy alak volt, szerencséje, hogy nem Wrennel találkozott össze előbb XD

A tükör remek megoldás volt az ikreknek, hogy megoldják a kommunikálást. Ebben a részben jobban megismerhettük Alarikot, és már nem is az a szívtelen fagyos király, akinek mutatja magát. Vagyis az, de mögötte látni az embert is. De ettől még team Tor! :)))

👑 Burning Crowns 👑


'Are you all right?' said Shen, as they rode through the trees, setting a course for the Kerral Road, and beyond it, the restless sands. […] 'If you're feeling faint, just give me a signal. '

Wren glanced sidelong at him. 'The signal will be me falling off my horse and faceplanting in the sand.'

'Great. Let's see If I can catch you before that.'

'Try and salvage my dignity while you're at it.'

'Challenge accepted.'



a Waterstones speciális kiadás - Wren változat


Imádtam!!!
Bár volt egy kis időszak, amikor már nagyon vártam, hogy vége legyen a szenvedésnek, amelynek Alarik és Wren volt az áldozata Oonagh miatt, de úgy összességében jó volt a történet lezárása.

Nagyon pozitívan csalódtam a Gevran királyban, Alarik nagy jellemfejlődésen ment át, még ha ehhez az is kellett, hogy osztozzon az átkon Wrennel, mivel vérmágiával akarták visszahozni Anselt, az öccsét. Imádtam, ahogy ezek civakodtak, és mindent, de mindent versenynek fogtak fel…
Tort most is szerettem, csak úgy, mint amikor legelsőnek megjelent. 

Wren még mindig az a szeleburdi lány, aki előbb cselekszik, és csak utána gondolkodik tipusú karakter, viszont helyén volt a szíve, és a családjáért bármit képes lett volna megtenni. Nagyon menő volt a kardja *-* (Night's Egde) Rose egy tőrt kapott, (Daybreak) és azt használta.
Nagyon sajnáltam, amiért belerángatta Alarik ebbe az átokba, még ha nem is tudatosan.

Rose jobban a szívemhez nőtt, ő olyan ízig-vérig királynő, és úgy is gondolkodik. Mondhatnám azt is, hogy Wren szöges ellentéte. oké, kimondtam! 😄

Mint ahogyan az első két könyvben, úgy itt is javarészt külön utakon jártak az ikrek, de azért egy ponton ismét találkoztak, hogy együtt nézzenek szembe Oonagh-val, aki a leszármazottuk.
Shen Lo igyekszik felnőni a hirtelen kapott címhez, hogy uralkodjon a rég elveszettnek hitt Birodalmában, és mindenhez, ami ezzel jár…nincs egyszerű dolga. Ebben a részben azért jobban teljesített, mint a másodikban.

Külön kiemelném a borító jelentőségét! (és szépségét *-*) Charlie Bowater remekül elrejtette az apróbb utalásokat, amelyek aztán visszaköszöntek a könyvben. Zseniális munkát végzett!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések